Snälla Snapchat – sluta möjliggöra för pedofiler och mobbare

Peggy Billefält kritiserar Snapchats nya funktion där personer kan se var andra befinner sig.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Facebook, Instagram och Snapchat är inte längre bara för tonåringar och vuxna. Idag har varenda tioåring ett konto på samtliga. 

Visst kan sociala medier vara givande och roligt men de är också en plats där pedofiler mer än gärna hänger.  Barn mobbas, mobbar och svartsjuka partners stalkar.

Snapchats nya funktion är för mig helt oförståelig, farlig och onödigt. Funktionen går ut på att personer kan se varandra på en karta. 

Pedofiler kan hitta barn, en kan se att en är ensam och utanför när vänner träffas utan att bjuda in och svartsjuka partners kan nu enklare än någonsin att kontrollera och stalka.

Jag fattar att appen blir mindre och mindre populär världen över och att de behöver förnya sig. Men låt det inte gå ut över de mest utsatta. 

Det är dags för sociala medier att ta ansvar för vad de gör och tänka på hur förödande konsekvenserna faktiskt kan bli. 

Låt barn får vara barn och ge personer i destruktiva förhållande en chans att andas ut. Skärpning Snapchat.

Se videon som förklarar vad som händer med Snapchat om du dör

Läs också om Daniel som pressade 10-åringar att skicka nakenbilder

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

E-handeln fortsätter att öka

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

1 timme sedan
För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

1 timme sedan
Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken på ny resa i hopp om vapenvila

1 timme sedan
USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten. På dagordningen: få till en vapenvila mellan Israel och Hamas samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger USA:s UD.