Katies 10-åriga dotter blev groomad av en främmande man via apparna Live.me och sedan vidare på Snapchat. (Bilderna är genrebilder)
1 av 4
Katies 10-åriga dotter blev groomad av en främmande man via apparna Live.me och sedan vidare på Snapchat. (Bilderna är genrebilder) - Foto: TT/Pixabay
Att föräldrar inte har så bra koll på deras barns kontakter i sociala medier är tyvärr inte så ovanligt. (Bilden är en genrebild)
2 av 4
Att föräldrar inte har så bra koll på deras barns kontakter i sociala medier är tyvärr inte så ovanligt. (Bilden är en genrebild) - Foto: TT
Som tur är visade Katies dotter konversationen med Daniel för sin mamma. (Bilden är en genrebild)
3 av 4
Som tur är visade Katies dotter konversationen med Daniel för sin mamma. (Bilden är en genrebild) - Foto: TT
Och mamman agerade snabbt, genom att utge sig för att vara dottern. (Bilden är en genrebild)
4 av 4
Och mamman agerade snabbt, genom att utge sig för att vara dottern. (Bilden är en genrebild) - Foto: Pixabay

Daniel pressade 10-åring på nakenbilder – då grep mamman in

Katie blev chockad när dottern visade mannens meddelanden på Snapchat. Då tog mamman saken i egna händer.


Många barn och tonåringar använder appar och sociala medier som deras föräldrar har noll koll på. Vilket tyvärr utnyttjas av personer som försöker komma åt barnen på olika sätt.

Just det försökte sig Daniel från Florida på tidigare i veckan, när han försökte grooma en 10-årig flicka från Manchester, Storbritannien.

Flickan hade fått tillåtelse av sin mamma Katie att använda Facebook och videoappen Live.me, där hon och hennes kompisar brukar hänga. Men det var alltså i videoappen som den vuxna mannen Daniel kontaktade flickan.

Snart bad pedofilen om att få ta kontakten vidare genom Snapchat. Där började han han fråga barnet om bilder.


Som tur är så visade 10-åringen konversationen för sin mamma innan den gick för långt. Mamma Katie fick en chock när hon såg kontaktförsöken från Daniel och även andra män via apparna.

– Jag blev illamående när jag såg hennes meddelanden. En person hade skickat en bild på sin penis. En annan person påstod att han var 13 år och hade skickat en bild på sig själv som han hade tagit från Google. Sen hade han bett min dotter att skicka en bild på sin mage, men hon gick inte på det, säger Katie till Metro UK.

När Katie såg den pågående konversationen med Daniel bestämde hon sig för att spela med och utge sig för att vara den 10-åriga dottern.


Och det gick snabbt utför. Men Daniel verkade inte ana någonting.


I bildspelet längst upp i artikeln kan du se resten av konversationen.

Konversationen skrämde Katie oerhört mycket och hon var rädd att många andra barn kunde ha drabbats av samma man.

Därför valde hon att ta skärmdumpar på konversationen och anmälde honom sedan till polisen, samt till organisationen Child Exploitation & Online Protection centre.


Dessutom valde hon att lägga upp bilder på konversationen på sin Facebooksida, för att varna andra och be föräldrar vara uppmärksamma på vad deras barn gör på nätet och via sina mobiler.

Hon länkade också till Daniels privata Facebooksida, men den blev strax därefter borttagen.

Nyheter24 har tidigare pratat med kriminologen Nina Rung om barn och nakenbilder och vad som egentligen klassas som barnporr, vilket du kan läsa mer om här.

Missa inte heller intervjun med Andrea, 19, som sålde sex på nätet och hur det påverkade henne.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Valerie, 20, visar porrens verklighet: "Han ville få in underarmen i min rumpa"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit utsatt för grooming?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japan återupptar Unrwa-stöd

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.