- Foto: Privat

Pappa, skulle jag kunna få prata med dig några minuter?

"Jag minns att jag satt på mitt rum när mamma öppnade dörren och berättade. Pappa är död" ​skriver Nyheter24:s Saara Olsson.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det har gått elva år. Jag har varit ledsen, vilsen, arg och jag har känt saknad och sorg.

Ett halvår, det sa läkarna att du hade kvar innan cancern skulle ta dig ifrån oss. Men de hade fel, du kämpade i flera år. Jag minns att jag satt på mitt rum när mamma öppnade dörren och berättade. Pappa är död.

Jag kan fortfarande höra det. 

Men idag är det lättare. Du hade säkert sagt att det låter klyschigt med att saker blir bättre med tiden. Men det är sant. Sorgen, självklart är den där. Saknaden, ja den är precis lika stor. Men det är lättare att andas. Lättare att leva. Lättare att vara tjejen utan världens bästa pappa.

Mamma har varit fantastiskt och gjort allt hon kunnat för att agera både mamma och pappa, trots att även hon förlorade dig. Men jag tänkte bara berätta att vi har det bra.

Jag har flyttat tillbaka till Stockholm och jag har hittat kärleken, en person jag kan dela allt med och förra året förlovade vi oss. Jag vet att du hade gillat honom. Men du kommer missa mitt bröllop, precis som du missade min student, examen och chansen att träffa dina barnbarn. 

Din son har blivit pappa och har en otroligt fin sambo och mamma mår bra. Det jag vill säga är att du hade varit stolt, stolt över att se hur vi alla gått vidare och byggt upp våra liv.

Det har gått elva år och jag har varit ledsen, vilsen, arg och jag har känt saknad och sorg. Men jag har också varit lycklig, tacksam och älskad.

Här kan du läsa tidigare krönikor av Saara Olsson: 

Sluta anta att Kylie Jenner kommer bli en dålig mamma

5 saker vi måste stå ut med på krogen – bara för att vi är tjejer

Så gjorde jag för att sluta röka – och det var inte ens svårt

Jag betalar alltså 70 000 kronor – bara för att jag har mens

Jag köpte inget under en månad – så mycket sparade jag

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Här är morgonens nyheter 19 mars

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.

E-handeln fortsätter att öka

E-handeln ökade omsättningen med 14 procent i januari till 11,4 miljarder kronor, jämfört med samma månad i fjol, enligt Svensk Handels E-handelsindikator.

Hässleholm: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka, Vinslöv", skriver polisen på sin hemsida.

Sverige näst bäst på patent

Sverige är ett fortsatt starkt patentland, med Ericsson i spetsen. Detta enligt nya siffror från europeiskt håll. Det visar att det finns en tro på framtiden, säger Sara Backman, avdelningschef på Patent- och registreringsverket.

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

1 timme sedan
Sluta snåla, inflationen är borta, tycker Svenskt Näringsliv som uppmanar regeringen att rusta upp skruttiga järnvägar och vägar. Men brist på arbetskraft riskerar sätta fart på inflationen igen.