Bootcamputmaning
Bootcamp - Foto: Privat

Jag gick på svintufft träningsprogram i åtta veckor – det här hände

Min utmaning var att gå 100 procent in för att leva riktigt hälsosamt. Jag hoppade på ett tufft träningsprogram och blev stenhård med kosten.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag kan nog erkänna att jag är en livsnjutare av högsta rang. Pasta, tryffel, parmesan, charkisar, latte och ett glas rödvin då och då är inget jag tackar nej till. Att äta goda middagar ute och något gott till filmen på fredagskvällen har också blivit en vana. 

Men en dag tänkte jag "nu tusan ska jag ta tag i det här och börja träna igen och äta bättre". Men hur många gånger har man inte tänkt det och så har funkar det i högst två veckor? 

Så jag anmälde mig till en åtta veckor lång bootcamp. Där skulle jag ha träning fyra gånger i veckan på morgonen innan jobbet, inte äta snabba kolhydrater och inte dricka alkohol. 

Min utmaning var att gå 100 procent in för att leva riktigt hälsosamt.

Innan första träningen mättes jag av en maskin som visade min biologiska ålder. Det var ett chockerande besked som gjorde mig riktigt peppad att börja ta bättre hand om mig. Mätningen visade att jag var 32 år i min kropp, fast jag egentligen bara är 26 år. 

Så, hur kände jag mig? Hur mådde jag? Vad hände med kroppen?

Tröttheten var obeskrivlig

Jag har aldrig varit så trött som jag varit under dessa åtta veckor. Det var träning på morgonen, jobba hela dagen och sedan hem för att sova. Det var inte ofta jag hade energi att göra något efter jobbet och om det tillfället kom så varade det inte länge.

De flesta tankarna handlade om mat

Pasta, pizza, thaimat, choklad, ja, jag tänkte väldigt ofta på mat som jag inte kunde äta. Vi hade blivit rekommenderade att äta bra. Inte snabba kolhydrater, inget som innehöll vete eller socker. Mina tankar gled ofta över till drömmande om goda godsaker.

Min hud blev bättre

Min hud blev så mycket finare. Inga finnar och min stressakne var nästan som bortblåst. Jag fick för mig att den bra maten kombinerat med träningen gav huden en riktig boost. 

Ekonomin påverkades positivt

Eftersom jag helst skulle låta bli snabbmat, äta regelbundet och tänka extra mycket på vad min mat innehöll så undvek jag att äta ute. På söndagar gjorde jag storkok så det skulle finnas matlådor för hela veckan. Det här mådde plånboken bra av eftersom inga onödiga dyra luncher köptes och heller inte massa take away-kaffe.

Undvek restauranger och caféer

Att gå ut och äta var mer jobbigt än trevligt. Medan alla andra åt goda tryffelpizzor, pastarätter och drack rödvin åt jag sallad och drack vatten. Jag är även en riktig fikaälskare och tyckte det var onödigt att fika utan att kunna äta fika.

Kände mig som Hulken 

Jag blev starkare, uthålligare och mitt psyke kändes också lite starkare. Att kämpa genom träningspassen tills varje muskel gav upp, visade resultat. 

Kommer jag att fortsätta i samma spår? Nej faktiskt inte, att träna så tidigt var verkligen inte min grej. Men jag kommer att tänka på att fortsätta äta bra, röra på mig och sova bra. Det jag är mest stolt över är att jag fick ner min biologiska ålder från 32 till 27 år. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du provat bootcamp?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inget brott bakom död i Torsby

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.