Hold your horses! Låt Peders grimma insats bli en sporre

- 16/01/2018, 13:09 -
Karl Anders Lindahl och Totte Löfström

Karl Anders Lindahl och Totte Löfström skriver om att de som bläsar på Jerringpriset borde tygla sig en aning.

Nyheter24-montage

Karl Anders Lindahl och Totte Löfström: "Om man kritiserar att Fredricson och hästsporten vinner pris har man helt enkelt inte alla hästar hemma".

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Efter att Peder Fredricson fick Jerring-priset för andra året i rad kände vi oss manade att hoppa upp i sadeln igen och skriva lite om det.

Många blev genast gnäggativa över att Fredricson och hästsportare får hålla hov helt oemotsagda. “Valack jag blir”, är en vanlig kommentar i sociala medier.

Det ryktas till och med om att ridsport-Sverige har galopperat iväg med omröstningen. Men hold your horses - det finns inga skäl att sparka bakut och låta konspirationerna trava iväg.

Visst, det finns många grimma idrottare och sto-ra prestationer, men låt Fredricsons seger bli en sporre för andra sporter.

Ja, ni fattar nog galoppen. Vi tycker att det är trist att så många vill bläsa på Peder Fredricson, Jerringpriset och hela hästsporten.

Vad dessa inte förstår är att ridsporten inte går att tygla. Den är idag Sveriges häst största sport bland ungdomar efter fotboll, och det är upp till andra idrotter att lägga manken till, annars ser framtiden mulen ut. 

Hockeyspelare, höjdhoppare, simmare och esportare i all ära, men Peder Fredricson är en hingst, komplett med snopp och strumpa, och har väldigt många föl-jare. Precis därför vinner han när folket får rösta.

Om man kritiserar att Fredricson och hästsporten vinner pris har man helt enkelt inte alla hästar hemma. Vad sådana personer i stallet borde göra är att organisera sig mer i Jerringpriset nästa år.

För om de tänker vara surmular för att de förlorar fast de inte ens orkade rösta på sina favoriter, borde de kanske sadla om och skaffa en annan hobby än sport.

Håller du med oss? Glöm inte att rösta i pållen nedan.

Karl Anders Lindahl
Totte Löfström