Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Donald Triumf firar sin infantila seger och världen ser på

- 19/01/2018, 17:08 -
Susanne Delastacia

"Det känns väldigt betryggande att Trump kan göra samma sak som en 1,5-åring"

TT/TT

"Världen applåderar frenetiskt i fruktan, eftersom han trots allt skulle kunna få för sig att trycka på den stora röda knappen, som leder direkt till Willy Wonkas vansinnesfabrik."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Från den stund vi föds, utvecklas och formas vår hjärna i möten med andra. Det är en fascinerande utveckling att följa på nära håll.

En förälders förtjusta utrop över människobebisens framsteg i alla stadier kan verka lite underligt för den som inte har egna exemplar att jollra med. Det är som en hemlig och exklusiv elitistisk klubb, endast för personligt inbjudna. 

Varje steg i mognaden är ett steg mot en fullvärdig individ och medborgare. En dag trillar den mentala polletten ner. 1,5-åringen pekar äntligen på hunden i bilderboken och utstöter ett ”vov-vov”.

Därför känns det väldigt betryggande att en av världens mäktigaste män, kan göra precis samma sak. 

Vid den årliga hälsoundersökningen, fick Donald Trump namnge bilder på djur, för att testa sin kognitiva förmåga. Stolt förkunnade hans läkare Ronny Jackson att presidenten de facto pekade på en bild av ett lejon och sa ”lejon.” Förlåt, jag menar förstås ”lion”.

Nu råkar det kognitiva testet som USA:s president har gjort, mer garantera att personen i fråga varken har begynnande alzheimers, eller demens. Men ändå. 

Läkaren intygade att presidenten är ”väldigt intakt” och huvudpersonen själv strålade av stolthet när han nu kan bevisa att han är lika duktig som en dreglande förlaga till det som en dag ska bli en vuxen.

Världen applåderar frenetiskt i fruktan, eftersom han trots allt skulle kunna få för sig att trycka på den stora röda knappen, som leder direkt till Willy Wonkas vansinnesfabrik. Trots att han bevisligen inte ens är dement.

President Trumps förmåga att kunna urskilja ett lejon bör ändå inte förminskas. 

Skulle han plötsligt se ett levande exemplar som vandrar omkring på Washingtons gator, kommer han att utstöta någon form av gutturalt läte för att visa på fara. Han kommer sen att kunna rädda minst 10 amerikaner, innan han lurar lejonet åt motsatt riktning, mot några mexikanska invandrare som får finna sig i att bli djurets kvällsmat. 

Det kallas effektiv inrikespolitik.

Det värsta är inte att Trump klarade det så kallade MoCa-testet. Det värsta är att han är stolt över sin prestation. Precis som vilken 1,5-åring som helst.

Donald Triumf firar sin infantila seger och världen ser på. Med fasa. 

Susanne Delastacia,
Debattchef på Nyheter24