Tisdag 7 Dec
Stockholm

Kylie Jenner fick hela världen att skrika – utom jag

Kylie Jenner, Susanne Delastacia
"Själv är jag kanske en torrboll som något ointresserad noterade att någon i kändisfamiljen tydligen hade fått barn.". Foto: TT/Eero Hannukainen

Trots att jag själv ryckte på axlarna åt bebisnyheten, så har mitt liv också varit fullt med betydelsefulla situationer där det bara har funnits en enda sak att göra. Nämligen att skrika rätt ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Sent i söndags kväll, förvandlades sociala medier till ett ystert bollhav av känslor. Avslöjandet om att Kylie Jenner fått en dotter resulterade i nästan 10 miljoner likes på hennes instagram.

Det mediala greppet att inte ens låta fansen veta om hon överhuvudtaget var gravid eller inte, är magiskt. Som en lång och utdragen cliffhanger Nu var realitystjärnan inte bara gravid, hon hade dessutom redan under torsdagen levererat en liten dotter som ska heta Stormi.

När beskedet äntligen offentliggjordes dränktes nätet av glada, röda små hjärtan. Vissa grät, andra jublade. Några hamnade i känslomässig chock. 

Vissa var till och med tvungna att skrika rätt ut.

Själv är jag kanske en torrboll när jag totalt ointresserad noterade att någon i den stora kändisfamiljen tydligen hade fått barn. Vad är hon ens känd för? Hur försörjer hon sig? Nej just det, det behöver hon inte. Kanske läser inte heller Kylie nyheterna, för själv skulle jag nog undvika dotterns fantasifulla namn nu när porrstjärnan Stormy Daniels är på tapeten tillsammans med Trump. Men vad vet jag, det kanske är...Storm i ett vattenglas? 

Nåja. Trots att jag själv ryckte på axlarna åt bebisnyheten, så har mitt liv också varit fullt med betydelsefulla situationer där det bara har funnits en enda sak att göra. 

Nämligen att skrika rätt ut.

Ta bara dagen då Fåret Frank äntligen försvann bort från reklamscenen och ut ur rutan. Jag äter inte lamm, men vid det tillfället hallucinerade jag om att tillaga Frank över öppen eld med god marinad. Mitt glädjeskrik över att äntligen slippa det påfrestande och dryga fåret i min tillvaro efter åtta plågsamma reklam-år, ekade länge över Stockholms takåsar.

Jag skrek också rätt ut när Denny Duqette dog utan att Izzy hann ta farväl, i Grey's Anatomy. Tårarna trillade nedför kinderna, som en publiktät begravningsprocession. Det fanns inget stopp på eländet.

Vi ska inte ens prata om mitt skrik över den saltade tandläkarräkningen, upptäckten av dagislöss i håret, eller när saffranspastan jag skulle bjuda sex middagsgäster på, blev helt misslyckad.

Sen finns det en helt annan typ av skrik. Ett panikartat ljud som på något sätt sugs in i luftrören, istället för att stötas ut. Det har hänt de gånger jag ofrivilligt och utan förvarning har mött de avskyvärda djur som har åtta ben, luden päls och enorma ögon (för det är så jag upplever spindlar). Då förvandlas jag till en ångestens Gollum som kvider med tillfälligt förvridet ansiktsuttryck och gnisslande inre skrik.

Men det mest naturliga skriket i hela världen, då jag verkligen var tvungen att skrika rätt ut, det var förstås när jag levererade min egen lilla guldklimp för många år sen. 

Änglarna sjöng i kör, fluffiga röda små hjärtan fyllde min inkorg, lokaltidningen skrev en notis, personalen jublade och tårarna i mitt ansikte blandades med ett tacksamt leende och perfekt makeup. Jag tror till och med att jag noterade ett flygplan med banderoll utanför fönstret, med texten "Välkommen till världen lilla knyttet!"

Det var lite som dagen då Kylie Jenner fick sin bebis, med hela världen som publik.

Ja, faktiskt. Precis så.

Susanne Delastacia,
Debattchef Nyheter24

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela