Karl Anders Lindahl skriver öppet brev till Svenska akademien
Karl Anders Lindahl tycker att man borde ändra nobelpriset. - Foto: TT/Nyheter24

Det är dags att låta svenska folket rösta om litteraturpriset

Öppet brev till Svenska akademien: "Nu blev ni rädda va? Well, så här går det när man inte kan sköta sig. Och jag vet hur ont detta kommer göra."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Öppet brev till Svenska akademien: 

Hej på er, ni aderton eller fjoderton eller tredderton eller tolfw eller hur många ni är för tillfället. Hur går det för er? Inte så bra va? 

Ni har ju verkligen visat tydligt att intellektuella belästa människor anser sig kunna bete sig fullkomliga idioter. Jag har hört skrikande fyllon på bussen hålla mer intelligenta diskussioner än vad ni gör.

Så jag har ett förslag. Ni får inte dela ut nobelpriset i litteratur längre. Det är slut med det nu. Istället ska folket få rösta i en nätomröstning vem som ska få ta emot priset. 

Nu blev ni rädda va? Well, så här går det när man inte kan sköta sig. Och jag vet hur ont detta kommer göra. 

Att göra något som folket tycker är rimligt går ju mot allt ni står för. Ni ska ju stå över pöbeln och ge priset till okända författare med pretentiösa motiveringar som att någon ”sätter ord på dödens sista andetag” eller nåt sånt. 

Men nu är det slut på det! 

Japp, Astrid Lindgren kommer att få Nobelpriset och det finns inget ett skit ni kan göra åt det. Jaha, står det nånstans i era antika stadgar att döda människor inte kan få priset? Vi bryr oss inte! ÄNTLIGEN!

Astrid Lindgren kan ju få priset varje år framöver! Det är väl på tiden? Eller kanske Camilla Läckberg? Leif GW PerssonKaterina Janouch? Hanif Bali? Jag går med på allt, bara ni blir skitförbannade. 

Och just det. Omröstningen kommer att handla om vem som ska ”få” litteraturpriset. Inte ”tilldelas” Detta bara för att jävlas med er. 

För tänk efter. Vi låter ju er dela ut priset för att vi tror att ni har koll. Att ni är bra på detta, och att ni med rätta står över alla oss andra. Men uppenbarligen stämmer inte det. Så då kan vi lika gärna rösta om det. 

När ni är beredda att uppföra er som vuxna människor som inte har sina huvuden uppköra i varandras rumpor som en lång intellektuell human centipede så kan ni få tillbaka makten över priset. 

Då kanske ni lär er att sluta bete er som ouppfostrade snorungar. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.