Karl Anders Lindahl Annie Lööf
Annie Lööf delade med sig av sin gravidlycka. - Foto: Instagram/Nyheter24

Ni som hatar på Annie Lööfs graviditet – vad är det för fel på er?

KARL ANDERS LINDAHL: "För det är ju, ursäkta franskan, själva fan om en partiledare inte ens kan dela med sig av sin gravidlycka utan att folk ska spåra ut i ett obegränsat rövhatteri och hat."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Igår valde centerledaren Annie Lööf att dela med sig av sin lyckliga nyhet att hon och hennes man väntar barn. Någon gång nästa år är det dags om allt går som det ska. 

Jättekul, grattis till henne. Eller ja, åtminstone är det ju den reaktionen man borde kunna förvänta sig av vuxna fullt fungerande människor. Men nej. 

Don't get me wrong, en väldigt stor del av kommentarerna på hennes insta och på tidningarnas delningar var positiva. Ett grattis, ett lycka till. Den typen av grejer.

Men både hos oss på N24 och på andra tidningar vällde kommentarer in om att Annie Lööf borde vara föräldraledig resten av livet, att det var synd om barnet – eller bara rena hatkommentarer. 

Enligt SKL så innehåller var femte inlägg på sociala medier som handlar om en förtroendevald hot eller hat – värst drabbade är kvinnor. Det är ett demokratiproblem att lokalpolitiker hoppar av sina uppdrag eller att unga inte vågar engagera sig på grund av hat på nätet. Det är ett hot mot hela sättet samhället är uppbyggt – ett rent Sverige-fientligt sätt att bete sig. 

Samtidigt finns det en opinion som skriker högt om sandlådepolitik, och att det behövs fler vuxna i rummet. Kanske vi skulle ta och växa upp allihopa?

Du kan faktiskt inte kräva mognad av politiker ena sekunden och sen spy ut dig massa skit sekunden efter. 

För det är ju, ursäkta franskan, själva fan om en partiledare inte ens kan dela med sig av sin gravidlycka utan att folk ska spåra ut i ett obegränsat rövhatteri och hat. 

Du som valt att svara på en lycklig nyhet med hat och jävlighet kanske borde ta dig en lång titt i spegeln och fråga dig själv vad i helskotta du pysslar med – du förstör för oss alla. Skärp dig. 

Läs fler texter av Karl Anders Lindahl här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.