Stockholm

Vem ska rösta på dig nu Kristersson?

Moderaterna Sverigedemokraterna
Karl Anders Lindahl skriver om M och SD:. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Nyheter24

KARL ANDERS LINDAHL: "I jakt på män över 50 har Moderaterna glömt bort alla andra väljargrupper – och tappat dem. Vinnaren är så klart Jimmie Åkesson."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Så hände det då till sist. Moderaterna har suttit sig ner och pratat med Sverigedemokraterna.

I verkligheten förändrar mötet mellan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson ingenting. SD-blocket är fortfarande för litet för att kunna driva egen politik i riksdagen. 

Men hur blev det så här då?

Allt började när Moderaterna började tappa röster till SD för 10 år sen. Sen dess har M gång på gång överträffat sig själva i desperation för att få tillbaka de där väljarna. 

Tekniken har varit att lägga egna idéer och ideal åt sidan och försöka likna SD så mycket som möjligt – för då skulle ju de där besvikna väljarna komma tillbaka. Självklart har det inte fungerat alls. 

I jakt på män över 50 har Moderaterna glömt bort alla andra väljargrupper – och tappat dem. Vinnaren är så klart Jimmie Åkesson. 

Problemet för M är brist på egna idéer, brist på självförtroende, brist på karisma och jävlar anamma. Reinfeldts regeringsparti har blivit en ryggradslös figur i Sverigedemokraternas skugga. 

Minns ni den där ungen i skolan som blev retad, men försökte bli kompis med den som retade honom, i hopp om att det skulle bli lindrigare?

Just den där ungen är Ulf Kristersson just nu. Lite tragiskt kan man tycka.

Och det gör ju att man börjar fråga sig: vem i helskotta ska rösta på Moderaterna nu? 

/Karl Anders Lindahl

Kan du tänka dig rösta på M?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.