Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vem ska rösta på dig nu Kristersson ?

- 05/12/2019, 08:26 -
Moderaterna Sverigedemokraterna

Karl Anders Lindahl skriver om M och SD:

Fredrik Sandberg/TT/Nyheter24

KARL ANDERS LINDAHL: "I jakt på män över 50 har Moderaterna glömt bort alla andra väljargrupper – och tappat dem. Vinnaren är så klart Jimmie Åkesson."

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Så hände det då till sist. Moderaterna har suttit sig ner och pratat med Sverigedemokraterna.

I verkligheten förändrar mötet mellan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson ingenting. SD-blocket är fortfarande för litet för att kunna driva egen politik i riksdagen. 

Men hur blev det så här då?

Allt började när Moderaterna började tappa röster till SD för 10 år sen. Sen dess har M gång på gång överträffat sig själva i desperation för att få tillbaka de där väljarna. 

Tekniken har varit att lägga egna idéer och ideal åt sidan och försöka likna SD så mycket som möjligt – för då skulle ju de där besvikna väljarna komma tillbaka. Självklart har det inte fungerat alls. 

I jakt på män över 50 har Moderaterna glömt bort alla andra väljargrupper – och tappat dem. Vinnaren är så klart Jimmie Åkesson. 

Problemet för M är brist på egna idéer, brist på självförtroende, brist på karisma och jävlar anamma. Reinfeldts regeringsparti har blivit en ryggradslös figur i Sverigedemokraternas skugga. 

Minns ni den där ungen i skolan som blev retad, men försökte bli kompis med den som retade honom, i hopp om att det skulle bli lindrigare?

Just den där ungen är Ulf Kristersson just nu. Lite tragiskt kan man tycka.

Och det gör ju att man börjar fråga sig: vem i helskotta ska rösta på Moderaterna nu? 

/Karl Anders Lindahl

Kan du tänka dig rösta på M?