Moderaterna Sverigedemokraterna
Karl Anders Lindahl skriver om M och SD: - Foto: Fredrik Sandberg/TT/Nyheter24

Vem ska rösta på dig nu Kristersson?

KARL ANDERS LINDAHL: "I jakt på män över 50 har Moderaterna glömt bort alla andra väljargrupper – och tappat dem. Vinnaren är så klart Jimmie Åkesson."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Så hände det då till sist. Moderaterna har suttit sig ner och pratat med Sverigedemokraterna.

I verkligheten förändrar mötet mellan Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson ingenting. SD-blocket är fortfarande för litet för att kunna driva egen politik i riksdagen. 

Men hur blev det så här då?

Allt började när Moderaterna började tappa röster till SD för 10 år sen. Sen dess har M gång på gång överträffat sig själva i desperation för att få tillbaka de där väljarna. 

Tekniken har varit att lägga egna idéer och ideal åt sidan och försöka likna SD så mycket som möjligt – för då skulle ju de där besvikna väljarna komma tillbaka. Självklart har det inte fungerat alls. 

I jakt på män över 50 har Moderaterna glömt bort alla andra väljargrupper – och tappat dem. Vinnaren är så klart Jimmie Åkesson. 

Problemet för M är brist på egna idéer, brist på självförtroende, brist på karisma och jävlar anamma. Reinfeldts regeringsparti har blivit en ryggradslös figur i Sverigedemokraternas skugga. 

Minns ni den där ungen i skolan som blev retad, men försökte bli kompis med den som retade honom, i hopp om att det skulle bli lindrigare?

Just den där ungen är Ulf Kristersson just nu. Lite tragiskt kan man tycka.

Och det gör ju att man börjar fråga sig: vem i helskotta ska rösta på Moderaterna nu? 

/Karl Anders Lindahl

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig rösta på M?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kim Jong-Un övervakade kärnvapenövning

Tog felaktigt ut hundratusentals bidragskronor

En man i Örnsköldsvik tog ut totalt drygt 200 000 kronor i föräldrapenning. Problemet? Han var hemma med ett barn som inte hade rätt att vistas i Sverige, skriver Allehanda.

Omfattande översvämningar i östra Afrika

1 timme sedan
Nationalparker, hamnar och motorvägar ligger under vatten efter omfattande översvämningar till följd av skyfall i flera östafrikanska länder.

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

2 timmar sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

3 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

3 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.