Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson har haft möte

- 04/12/2019, 13:18 -

Sverigedemokraterna och Moderaterna har aldrig varit närmare. Nu avslöjar Jimmie Åkesson att han och Ulf Kristersson haft ett möte.

Den politiska kartan i Sverige fortsätter att ritas om. 

Just nu pekar opinionsmätningarna på att Sverigedemokraterna etablerat sig som näst största parti i Sverige, en bra bit före Moderaterna. 

Och nu pekar allt på att SD och M kommer att utöka samarbetet mellan partierna.

På sin Facebook-sida skriver Jimmie Åkesson att han och Ulf Kristersson nu haft ett möte på M-ledarens arbetsrum. 

"Mötet var givande, konstruktivt och bådar gott inför framtida samarbeten i ett nytt politiskt landskap", skriver Åkesson på Facebook.

Vill ha ett "konservativt block"

Jimmie Åkesson har länge pratat om att han och SD vill ha ett "konservativt block" tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. 

I somras tog samarbetet ett stort steg framåt när Jimmie Åkesson tog en lunch tillsammans med KD-ledaren Ebba Busch Thor

Tidigare har Ulf Kristersson varit svalt inställd till samarbete – precis innan valet sa han att det inte skulle bli något samarbete med SD om inte "himlen trillade ner". Vi få anta att Kristersson för säkerhets skull hade hjälm på sig under mötet. 

MER: SD är störst – men bara bland männen

Tycker du detta är bra?