Onsdag 6 Jul
Stockholm

Sköt dig själv och skit i andra

Pandemin har präglats av att klaga på hur dåliga alla andra är. Nyheter24:s Alma Yttergren är trött på coronaskam och hoppas vi kan slippa allt gnäll nu när vi ska börja leva igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Tidigt förra våren drog corona in över Sverige och med det kom fruktansvärda dödstal, utarbetad vårdpersonal och en ifrågasatt strategi där Anders Tegnell pendlade mellan hjälte och hatobjekt. 

Men pandemin fick även alla gnälliga typer att leva upp som aldrig förr. Pekpinnarna flög högt och lågt. Plötsligt hade alla rätt att fördöma och skuldbelägga. 

Jag tycker det är så sjukt att fokus blev att klaga på andra. Det har varit så hård ton och så mycket peka finger att jag blivit både mörkrädd och ledsen.

"AVSTÅÅÅÅÅND"

Vi har alla mått piss, varit oroliga, sjuka och sett döden på nära håll. 

Och i alla fall jag, har varit så otroligt orolig för att göra minsta fel och bli uthängd, utskälld och hatad. 

Det räckte med att gå en promenad så skrek nån galen pensionär "AVSTÅÅÅÅÅÅÅND" trots att vi var tio meter ifrån varandra och dom enda två levande varelserna på Södermälarstrand förutom tre måsar. 

Fan den som gjorde något annat än att isbada och skryta om det på Instagram.

Det har ju till och med varit skamfullt att bli sjuk, att drabbas av covid. För den som gjort det, kunde ju inte levt rätt. Skyll dig själv var känslan litegrann när jag själv blev sjuk i november.

Väldigt mycket värre

Som tur är kommer coronaskammen utrota sig själv i takt med att pandemin går över. Sköt dig själv och skit i andra hade annars varit ett perfekt livsmotto att ta till sig.

För är det något jag lärt mig under pandemin är att det inte blev bättre av att vi klagade på varandra – det blev bara väldigt mycket värre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.