Screenprint från video och bild på Galaxy Flip
Screenprint från video och bild på Galaxy Flip - Foto: Screenprint från video & Samsung

En Applefanatiker tvingas över till Samsung: "Jag förstår inte"

KRÖNIKA. Nyheter24:s reporter Frida Nilsson testar nya Samsung Galaxy Z Flip3. En vikbar telefon från Samsung: "Jag kunde varken hitta applikationerna eller inställningarna".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har aldrig ägt en Samsung telefon, jag hade en Nokia 3310 som första mobil för att sedan byta över till Sony Ericsson, aldrig Samsung. Det var under mellanstadiet som jag fick händerna på min allra första Iphone och som den stora tekniknörden jag är, så grät jag, jag grät riktiga tårar. Som ni nog förstod var jag efter det tillfället en "Apple-tjej". Nu har jag under två veckors tid testat nya Samsung Galaxy Z Flip3 med en prislapp på 11 490 kronor, här är mina tankar och funderingar. 

Galaxy Z Flip3 5G Foto: Samsung

“Den känns fantastisk i handen”

Med telefonen fick jag ett silikonskal, det var lätt att sätta på men åkte runt på telefonen vilket resulterade i att den ibland täckte kameran. Men den känns fantastisk i handen, det är någonting kul med att vika upp och vika ned en telefon. Det känns lite “old school”, på ett bra sätt. 

Att gå från en Iphone till en Samsung

Med en Iphone är det bara att tuta och köra, men med en Samsung stötte jag på problem direkt vid uppstart. En van Samsung-användare hade förmodligen inte fått käppar i hjulet såhär tidigt, men jag som Applefanatiker kunde inte lista ut systemet. Jag kunde varken hitta applikationerna eller inställningarna. Men ett stort pluspoäng var att telefonen frågade om jag ville föra över gamla filer från en Iphone.

Känner man glipan på Samsung Galaxy Z Flip3?

Något som har varit väl omtalat gällande Samsung Galaxy Flip är om man känner av glipan i mitten av telefonen under användning. Svaret är ja, det gör man. Men det var inte alls lika jobbigt som jag hade tänkt mig. Efter en stund var jag van med att känna glipan vid användning. 

En spännande sak med telefonen är displayen på utsidan. Men den har endast ett fåtal funktioner, vilket lett till att jag inte använt den. Kameran var ingenting speciellt, kvalitén liknade den du kan hitta hos en Iphone. 

Galaxy Z Flip3 5G Foto: Samsung

Kommer jag att byta till Samsung?

Vi har haft våra stunder kära Galaxy Flip, som när jag placerat dig på matbordet för att ta en selfie och som alla gånger jag har tagit fram dig och känt mig cool för att alla kollar och undrar vad jag håller i handen. Men jag är ledsen, jag ger mig av nu. För jag förstår verkligen inte systemet, det är komplicerat, allt är svårt, du är överprisad och jag kommer alltid att vara en "Apple-tjej". 

Se hela testet i spelaren ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.