Nyheter24
Ni 15 procent som inte vaccinerar er. Tack för det här. Det är ni som borde få restriktioner, stanna hemma tills det här är över, skriver krönikören. - Foto: Nyheter24

15 procent av svenskarna är idioter och förstör för oss andra

KRÖNIKA. 84,5 procent av Sveriges befolkning har vaccinerat sig med första sprutan. Ni 15 procent som inte vaccinerar er. Tack för det här. Det är ni som borde få restriktioner och stanna hemma tills det här är över. Ska verkligen vi andra begränsas på grund av galna antivaxxare? Mitt svar är nej, skriver Henrik Eriksson chefredaktör för Nyheter24.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Så kom beskedet. Sverige inför nya restriktioner. Och allt är antivaxxarnas fel. Jag är så otroligt trött på 15 procent av Sveriges befolkning. Ni som inte gör er plikt. 

84,5 % av svenskarna har tagit sin första spruta. Vi har tagit vårt ansvar och därför bör vi inte heller begränsas.

Det är ni som inte vaccinerar er som borde stanna hemma tills det här är över. Ska verkligen vi andra få våra liv inskränkta på grund av några galna antivaxxare? Mitt svar är nej.

Vi kommer att få lära oss att leva med den här smittan. Det har Tegnell lärt oss sen dag ett. Prio är givetvis att inte belasta sjukvården och att vi har så få som möjligt på IVA. Men vilka är det som ligger på IVA idag? Majoriteten är ovaccinerade. Det är fakta. 

Vilka är antivaxxarna då? Så här ser statistiken ut fördelat på åldersgrupp, minst en dos.

90+ 92,2%    
80–89 94,8%
70–79 94,9% 
60–69 92,3% 
50–59 89,4% 
40–49 84,8% 
30–39 78,3% 
18–29 76,6%
16–17 73,4% 
12–15 53,1% 

Jag är själv 35 år och tillhör de 78,3 procent som vaccinerat mig. Men att det finns mer än 20 procent antivaxxare där ute skrämmer mig. Samma med åldersgruppen 18-29 där nästan var fjärde svensk inte tagit sin första spruta. Vad är ert problem? Jag förstår dig om du av medicinska skäl inte vill ta sprutan. 

Men kom inte dragandes med något konspiratoriskt argument om vaccinet inte fungerar eller är farligt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polis sköt flicka med elpistol på Sis-hem

Nytt jobb? Här är 9 branscher som skriker efter folk just nu

Varje år byter tusentals svenskar jobb. Kanske är du på jakt efter en ny utmaning men har svårt i djungel av jobb att söka?

Billigare varor i Sverige gör semestern dyrare i sommar

Många jublar över billigare varor på hyllorna. Matpriserna sjönk i mars, exempelvis. Men de glada inflationssiffrorna ledde till en stor försvagning av den svenska kronan på fredagen. En dollar närmar sig 11 kronors gränsen, en av de högsta noteringarna någonsin i svenska kronor räknat.

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Från och med den 1 november kan tyskar enklare ändra sina namn och juridiska kön i officiella dokument. Det står klart sedan parlamentet i Berlin på fredagen röstat igenom en ny könstillhörighetslag.

Kristersson: "Detta är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) riktar ett budskap till de gängkriminella på Moderaternas Sverigemöte. Vi kommer att övervaka er. Plocka era statusprylar. Porta er. Vräka er. Och utvisa dem av er som inte är svenska medborgare.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.