Jörgen Hellman (S) avgår efter avslöjandet om hans bostäder.
Jörgen Hellman (S) avgår efter avslöjandet om hans bostäder. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Skärmavbild/SVT/Uppdrag granskning

S-toppen Jörgen Hellman avgår efter bostadsavslöjandet

Skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) avgår från alla sina uppdrag med omedelbar verkan, meddelar Socialdemokraterna till TT. Orsaken är SVT-avslöjandet om hans bostad.


I det senaste avsnittet av SVT:s "Uppdrag granskning" tittar man närmare på hur Sveriges riksdagsledamöter hanterar de många förmåner de kan ta del av i form av fria resor, traktamenten och övernattningsbostäder.

Det framgick då att Jörgen Hellman, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och ordförande i skatteutskottet, varit skriven i ett ödsligt hus, med trasiga fönster och utan fungerande avlopp – där ingen granne sett till honom.

För detta fick han en ersättning på 699 000 kronor eftersom det såg ut som om att han var bosatt mer än fem mil från riksdagen, och därmed skulle han vara berättigad till en övernattningsbostad.

Här kan du läsa med om "Uppdrag granskning"-avslöjandet om Jörgen Hellman (S).

Jörgen Hellman (S) avgår med omedelbar verkan

Efter avslöjandet har nu Jörgen Hellman, som menar på att han inte gjort något fel gällande den ersättning han fått, meddelat att han avgår från alla sina uppdrag med omedelbar verkan.

”Jag har inte tillförskaffat mig någon ersättning, jag inte har rätt till. Däremot inser jag att detta skadar förtroendet för mig som folkvald och framförallt riskerar det att skada mitt parti", skriver han i en kommentar på Facebook.

"Jag har sedan tidigare aviserat att jag inte kandiderar för omval, men kommer i ju med detta avgå från alla mina uppdrag med omedelbar verkan.”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.