Nu uttalar sig M-ledaren om Linda Westerlund Snecker.
Nu uttalar sig M-ledaren om Linda Westerlund Snecker. - Foto: Henrik Montgomery/Christine Olsson/TT

M-ledarens känga till Linda Westerlund Snecker: "Måste backa"

Linda Westerlund Sneckers uttalande om att L vill tvångsomhänderta barn som inte pratar perfekt svenska väckte starka reaktioner. Nu väljer även M-ledaren Ulf Kristersson att kommentera uttalandet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

"Liberalerna vill tvångsomhänderta barn som inte pratar perfekt svenska", det ska Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Westerlund Snecker ha sagt i ett tal, enligt Aftonbladet.

Linda Westerlund Snecker ska ha gjort sitt uttalande för några veckor sedan inför boende i stadsdelen Skäggetorp i Linköping.

Då ska hon tagit upp en rad olika förslag från högersidan med bakgrund från ett förslag från L om så kallad förskoleplikt och om att språktesta barn vid 2,5 års ålder. Tvååringar som bedöms ligga efter med svenskan ska således fångas upp i de kontroller som BVC gör och erbjudas avgiftsfri språkförskola.

Linda Westerlund Snecker ska också i sitt tal ha tagit upp exempel på saker som hon ser som en fruktansvärd rasism i årets valrörelse och ska bland annat ha sagt att flera partier vill beskylla islam för allt ont i samhället.

Jan Jönsson: "L-förslaget vantolkas"

Jan Jönsson, socialborgarråd i Stockholm, menar att L-förslaget "vantolkats". Det handlar inte om att någon vill tvångsomhänderta barn för att de inte pratar perfekt svenska, utan att familjer vars barn inte går i förskolan ska språktestas vid två års ålder. De som inte har en tillräcklig svenska ska erbjudas språkförskola – avgiftsfritt.

Enligt Jan Jönsson utnyttjar Snecker misstron för att vinna egna politiska poäng och förtroende.

Ulf Kristersson: "Spred rena lögner"

M-ledaren Ulf Kristersson har under torsdagen postat ett inlägg på sin Twitter där han menar att Linda Westerlund Snecker spridit desinformation. Ulf skriver att den "här typen" av vilseledande information är "att öka segregationen, motsättningarna i samhället, och minska tilltron till svensk lagstiftning". 

Ulf Kristersson börjar även inlägget med att rikta sig direkt till Snecker med orden: "Linda Snecker måste backa – eller avgå".

/
/
/