Hédi Fried och Ulf Kristersson.
Enligt Aftonbladet ska Moderaterna ha köpt sökordet "Hédi Fried", där en annons från partiet toppar sökresultatet på Google. - Foto: Christine Olsson/TT och Naina Helen Jåma/TT

Moderaterna köpte "Hédi Fried" på Google, enligt uppgifter

Enligt Aftonbladet ska Moderaterna ha köpt sökordet "Hédi Fried", där en annons från partiet toppar sökresultatet på Google. Annonsen leder i sin tur till en artikel där det framgår att Ulf Kristersson inte brutit sitt löfte om att aldrig samarbeta med SD. Den annonsen är nu borttagen.


Året före valet 2018 bjöd förintelseöverlevaren Hédi Fried in flera partiledare till sitt hem då hon menade att demokratin var i fara. Under mötet ska Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, enligt en intervju med Fried i Dagens Nyheter, lovat henne att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna.

Detta löfte har Kristersson i sin tur förnekat.

Uppgifter: Moderaterna köpte Hédi Fried på Google

På fredagen, den 9 september, ska en annons finansierad av Moderaterna själva toppat sökresultatet vilken i sin tur ledde till en artikel i Svenska Dagbladet med följande rubrik: "Kristersson: Bröt ej löftet - Hédi Fried: Löfte om alliansen". Det rapporterar Aftonbladet som även har tagit en skärmdump av annonsen.

I artikeln går det att läsa att Ulf Kristersson och Hédi Fried är överens om att partiledaren inte hade lovat att han aldrig skulle samarbeta med SD utan att löftet gällde den dåvarande alliansen och valet 2018.

Men när tidningen sökt Moderaterna för en kommentar kring annonsen, utan framgång, är den plötsligt borta.

– Det var ett beslut av en enskild medarbetare att köpa sökordet på Google. Det borde inte ha skett. Så fort vi blev uppmärksammade på detta så agerade vi omedelbart och stoppade det, säger Moderaternas pressavdelning till Aftonbladet senare samma dag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!