Richard Jomshof är partisekreterare i Sverigedemokraterna
Richard Jomshof är partisekreterare i Sverigedemokraterna - Foto: Henrik Montgomery/Jonas Ekströmer/TT

SD-toppen Richard Jomshof intervjuades i förintelseförnekares studio

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof medverkade nyligen i en intervju med Samnytt inspelad i en tv-studio – en studio som enligt uppgifter till tidningen Expo ägs av en förintelseförnekare.


Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ställde nyligen upp på en videoinspelad intervju för den högerpopulistiska sajten Samnytt. 

Den tidigare partikollegan Kent Ekeroth ställde frågorna i intervjun, som bland annat handlade om SD:s arbete för att få fler väljare att lita på dem.

Studioägaren spred antisemitism – uteslöts ur SD

Men enligt uppgifter från tidningen Expo under lördagen spelades intervjun med Jomshof in i en studio ägd av en före detta SD-tjänsteman som uteslutits från partiet. 

Orsakerna till det var bland annat att han spridit antisemitiska åsikter, däribland att Förintelsen aldrig ägt rum. 

Richard Jomshof: "Jag har ingen koll"

Enligt Expo används mannens studio av flertalet högerextrema mediekanaler. Men i ett mejl till tidningen skriver Richard Jomshof att han varken hade koll på vem som ägde den här studion, eller någon annan han besökt under valrörelsen. 

”Jag har valt att ställa upp på en intervju med Kent Ekeroth och Samhällsnytt, en av många intervjuer denna valrörelse. Jag har ingen koll på vilken studio de använder. Detsamma gäller alla andra studior jag har besökt både innan och under denna valrörelse”, skriver Richard Jomshof i ett mejl till Expo.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!