M köpte annons med Hédi Fried. Nu svarar Ulf Kristersson.
M köpte annons med sökordet "Hédi Fried". Nu svarar Ulf Kristersson. - Foto: Nyheter24 och Naina Helén Jåma/TT

M köpte annons med sökordet "Hédi Fried" – Ulf Kristersson: "Det var dumt"

Enligt Aftonbladet har Moderaterna köpt annonser på Google som ledde till en artikel där det gick att läsa att Ulf Kristersson inte alls brutit sitt löfte förintelseöverlevaren Hédi Fried. I en intervju med Nyheter24 kommenterar partiledaren nu händelsen.


Inför valet 2018 träffade förintelseöverlevaren Hédi Fried partiledarna, och enligt en artikel i Dagens Nyheter sa Fried att Ulf Kristersson lovat henne att inte ha något samröre med Sverigedemokraterna. 

Den som googlat på förintelseöverlevaren Hédi Frieds namn har som första träff fått upp en annons från Moderaterna, något som uppdagades den 9 september. 

Moderaterna köpte Hédi Fried på Google

Annonsen innehöll en länk till en tidningsartikel med rubriken: "Kristersson: Bröt ej löftet - Hédi Fried: Löfte om alliansen". I artikeln från 2019 som var länkad i Moderaternas annons säger Kristersson att han inte gett något sådant löfte. 

Det rapporterade Aftonbladet som också hade tagit en skärmdump av annonsen i fråga. 

När tidningen sökte Moderaterna för en kommentar var annonsen plötsligt borttagen. 

– Det var ett beslut av en enskild medarbetare att köpa sökordet på Google. Det borde inte ha skett. Så fort vi blev uppmärksammade på detta så agerade vi omedelbart och stoppade det, uppgav Moderaternas pressavdelning senare till Aftonbladet. 

Ulf Kristersson om Google-annonsen: "Dumt"

I en intervju med Nyheter24 kommenterar Ulf Kristersson den uppmärksammade annonsen. 

Hur kunde det gå till?

– Ingen aning, jag uppmärksammades på det när den väl hade tagits ner, så jag vet inte alls hur det gick till. Men det var dumt, säger han till Nyheter24.

Se intervjun med Ulf Kristersson i videospelaren ovan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!