Hedvig Lindahl om SD
"Skulle vårt liv förändras?", frågar Hedvig Lindahl sig själv i ett inlägg på Twitter. - Foto: Adam Ihse/TT och Christine Olsson/TT

Hedvig Lindahls oro inför valet – om SD får mer inflytande

Sverigedemokraterna ökar i väljarbarometrarna och om de stämmer överens med det kommande valresultatet kan de bli Sveriges andra största parti. Något som oroar landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.
"Skulle vårt liv förändras?", frågar hon sig i ett inlägg på Twitter.


Valspurten är i full gång och om mindre än 24 timmar stänger vallokalerna.

Mätningarna över hur svenska folket kommer att rösta har de senaste veckorna visat på att Moderaterna tappar väljare – medan Sverigedemokraterna klättrar upp till att bli Sveriges näst största parti efter Socialdemokraterna.

Hedvig Lindahls oro om SD: "Leker med tanken..."

Sverigedemokraternas potentiellt ökade väljarstöd har däremot fått landslagsmålvakten Hedvig Lindahl att bli orolig.

"Leker med tanken att SD får än mer inflytande efter valet. Vad skulle det innebära? Jag har en fru och vår regnbågsfamilj lever just nu ett relativt tryggt liv. Skulle vårt liv förändras? Vad innebär egentligen SDs politik på lokalnivå, för oss?", skriver fotbollsstjärnan i ett inlägg på Twitter.

På Sverigedemokraternas valplattform går det att läsa, angående deras politik gällande HBTQ+-personer, att "alla ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett sexualitet, läggning eller identitet". De skriver även att de vill "stärka rättsväsendets insatser mot våld, hot och hedersförtryck som begränsar livet för HBT+ -personer".

Nyligen riktades hård kritik mot paritet, då de lade fram 30 förslag i syfte att strama åt regelverket kring asylansökningar. Bland de 30 kraven finns bland annat att vägra asyl för den som själv skapat sitt asylskäl efter att de lämnat hemlandet.

Det kan till exempel handla om personer som när de är i Sverige hävdar att de konverterat eller inlett en homosexuell relation.

Partiledaren Jimmie Åkesson skrev senare i ett inlägg på Twitter att förslaget gällde den som ändrat i sin asylansökan sedan tidigare.

"Detta gäller den som efter avslagen asylansökan "kommer på" nya skäl för att ändå få stanna. Det vill säga den som uppenbart bluffar och därmed förstår för dem med verkliga asylskäl", skriver Åkesson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!