Annie Lööf
Dödshot mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf har kommit in till partidistriktet i Jönköpings län. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Christine Olsson/TT

Nytt dödshot riktat mot centerledaren Annie Lööf: "Fruktansvärt"

Ett dödshot har riktats mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf, rapporterar P4 Jönköping. Hotet, som polisanmälts, ska ha inkommit till partiets distrikt i Jönköpings län.


Enligt distriktsordföranden Torbjörn Egerhag ska hotet, ett handskrivet brev, ha upptäckts på onsdagsförmiddagen, rapporterar P4 Jönköping. Brevet ska ha innehållit ett dödshot mot partiledaren Annie Lööf.

– Jag vill inte kommentera exakt hur det såg ut men det är då i vederbörlig ordning lämnat till polisen, säger han till radiokanalen.

Han uppger även att partiets säkerhetsavdelning är informerad.

– Det känns fruktansvärt, säger Torbjörn Egerhag till P4 Jönköping.

Annie Lööf var måltavla vid mordet i Visby

Bara veckor innan valet stod det klart att Annie Lööf varit måltavla för 33-årige Theodor Engström som misstänks ha dödat SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i Visby. 

"Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna.", skrev Lööf själv om beskedet i ett inlägg på Instagram då. 

33-åringen har erkänt dådet häktades inledningsvis för mord, vilket omrubricerades till misstänkt terroristbrott genom förberedelse till mord. Han misstänkts även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord – en brottsmisstanke där Centerledaren Annie Lööf var tilltänkt måltavlan. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!