Fredag 7 Okt
Stockholm

Nytt dödshot riktat mot centerledaren Annie Lööf: "Fruktansvärt"

Annie Lööf
Dödshot mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf har kommit in till partidistriktet i Jönköpings län. Foto: Fredrik Sandberg/TT och Christine Olsson/TT

Ett dödshot har riktats mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf, rapporterar P4 Jönköping. Hotet, som polisanmälts, ska ha inkommit till partiets distrikt i Jönköpings län.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt distriktsordföranden Torbjörn Egerhag ska hotet, ett handskrivet brev, ha upptäckts på onsdagsförmiddagen, rapporterar P4 Jönköping. Brevet ska ha innehållit ett dödshot mot partiledaren Annie Lööf.

– Jag vill inte kommentera exakt hur det såg ut men det är då i vederbörlig ordning lämnat till polisen, säger han till radiokanalen.

Han uppger även att partiets säkerhetsavdelning är informerad.

– Det känns fruktansvärt, säger Torbjörn Egerhag till P4 Jönköping.

Annie Lööf var måltavla vid mordet i Visby

Bara veckor innan valet stod det klart att Annie Lööf varit måltavla för 33-årige Theodor Engström som misstänks ha dödat SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i Visby. 

"Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna.", skrev Lööf själv om beskedet i ett inlägg på Instagram då. 

33-åringen har erkänt dådet häktades inledningsvis för mord, vilket omrubricerades till misstänkt terroristbrott genom förberedelse till mord. Han misstänkts även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord – en brottsmisstanke där Centerledaren Annie Lööf var tilltänkt måltavlan. 

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.