Teckning med hakkors hittades på hotell
De som befunnit sig i lokalen där teckningen hittades var SD Kvinnor, som nekar till all inblandning. - Foto: Tommy Pedersen/TT och Radisson Blu Royal Park/Publicerad i Barometern

Kalmar FF hittade teckning med hakkors – efter SD Kvinnors utbildning

När Kalmar FF skulle äta lunch på Radisson Blu Royal Park i Solna hittade de en teckning, föreställande ett hakkors. De som befunnit sig i lokalen dagen innan var SD Kvinnor, som nekar till all inblandning.
– Det är för jävligt, säger sportchefen Jörgen Petersson till Barometern.


Under helgen skulle fotbollslaget Kalmar FF, i samband med en bortamatch mot Hammarby, äta lunch på Radisson Blu Royal Park i Solna, strax utanför Stockholm. Men väl på plats i lokalen möttes de av en teckning bland annat föreställande ett hakkors, som Barometern var först med att rapportera om.

De som ska ha använt lokalen innan fotbollslaget, enligt tidningen, var SD:s kvinnoförbund som besökt hotellet för att hålla i en utbildningshelg.

- Vår grupp är väldigt mixad när det gäller både hudfärg och religion, och vi lägger inga värderingar i vem som är vad. Men att mötas av det här i det sammanhanget, när vi är där som idrottslag, det är för jävligt, säger Kalmar FF:s sportchef Jörgen Petersson till tidningen, och berättar att flera i truppen tog illa vid sig av händelsen.

Kalmar FF hittade hakkors – SD Kvinnor nekar till inblandning

När Nyheter24 når SD Kvinnor nekar de till att ha något med teckningen att göra.

"Vi nyttjade lokalen mycket kort på lördagen. Ingen av oss i vår grupp har något med teckningen att göra och vi vänder oss kraftigt emot anklagelser om vår inblandning i saken. När vi efter vår korta vistelse lämnade lokalen så var den precis som vi fann den", skriver Linda Lindberg, SD-kvinnors ordförande i ett mejl och fortsätter:

"Enligt hotellet upptäcktes teckningen på söndagen, vilket tydliggör att vi inte har med detta att göra över huvud taget eftersom lokalen nyttjades redan på lördagskvällen av ett annat sällskap. Flera av oss såg olika personer gå in och ut ur lokalen under lördagskvällen, ingen av dessa var från oss. Vi är inte främmande för att polisanmäla hela händelsen".

Enligt hotellet själva, företrädda av advokaten Kristian Ahlberg, har ingen använt lokalen ifråga efter SD, och innan Kalmar FF, rapporterar Barometern.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.