Elisabeth Thand Ringqvist är en av tre kandidater som kan efterträda Centerpartiets partiledare Annie Lööf
Elisabeth Thand Ringqvist är en av tre kandidater som kan efterträda Centerpartiets partiledare Annie Lööf - Foto: Henrik Montgomery/Jonas Ekströmer/TT

Allt om Elisabeth Thand Ringqvist (C) – kan ta över efter Annie Lööf

Elisabeth Thand Ringqvist (C) är ett av tre namn som valberedningen presenterat som kandidater att ta över partiledarposten när Annie Lööf avgår. Har Elisabeth Thand Ringqvist familj, och vad är hennes utbildning? Läs mer om C-kandidaten här.


Fyra dagar efter riksdagsvalet 11 september meddelande Annie Lööf (C) sin avgång. Den nya partiledaren kommer utses på en extrastämma den 2 februari 2023. 

Under måndagen meddelade valberedningen vilka tre som kandiderar om att efterträda Annie Lööf. Och det kommer stå mellan riksdagsledamöterna Elisabeth Thand Ringqvist, 50, Muharrem Demirok, 46, och Daniel Bäckström, 46.

Daniel Bäckström, Elisabeth Thand Ringqvist eller Muharrem Demirok kommer efterträda Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Av flera källor har Elisabeth Thand Ringqvist pekats ut som den hetaste av de tre kandidaterna. Nyheter24 har samlat informationen flest söker på om henne.

Elisabeth Thand Ringqvists politiska karriär

Under åren 1991-2010 var Elisabeth Thand Ringqvist fritidspolitiker, bland annat inom Östersunds kommunfullmäktige och som politiskt sakkunnig hos dåvarande näringsminister Maud Olofsson.

På sitt cv har hon även en chefsposition i Centerparitets riksdagskansli och fyra år (2011-2015) som vd för Företagarna.

Thand Ringqvist valdes in som riksdagsledamot för Stockholms kommuns valkrets i samband med valet 2022. Där har hon utsetts till vice ordförande i Näringsutskottet, suppleant i finansutskottet och EU-nämnden och andre vice gruppledare i Centerpartiets riksdagsgrupp.

Har Elisabeth Thand Ringqvist familj?

Enligt uppgifter från Hitta bor Elisabeth Thand Ringqvist i en lägenhet i centrala Stockholm. Där bor hon tillsammans med sin make Erik Ringqvist, 53, och barnen Ester, 19 och Anders, 18.

Familjen har även en hund som heter Austin

Vad heter Elisabeth Thand Ringqvist på Twitter?

Du hittar henne under namnet @elisabethtr på Twitter. Där delar Thand Ringqvist med sig av framförallt politiskt innehåll.

Vad har Elisabeth Thand Ringqvist för utbildning?

Elisabeth Thand Ringqvist är född och uppvuxen i Jämtland, men flyttade senare till Stockholm där hon studerade till civilekonom på Handelshögskolan, enligt Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.