Muharrem Demirok (C) kan ta över efter Annie Lööf.
Muharrem Demirok (C) kan ta över efter Annie Lööf. - Foto: Pressbilder/Centerpartiet

Allt om Muharrem Demirok (C) – allt om hans familj, ursprung och karriär

Muharrem Demirok (C) är ett av tre namn som valberedningen presenterat som kandidater att ta över partiledarposten när Annie Lööf avgår. Har Muharrem Demirok familj och vad är hans politiska bakgrund? Läs mer om Demirok här!


Fyra dagar efter riksdagsvalet 11 september meddelade Annie Lööf (C) sin avgång. Den nya partiledaren kommer utses på en extrastämma den 2 februari 2023.  

Under måndagen meddelade även valberedningen vilka tre som kandiderar om att efterträda Annie Lööf. Det kommer stå mellan riksdagsledamöterna Muharrem Demirok 46, Daniel Bäckström 46 och Elisabeth Thand Ringqvist, 50.

Muharrem Demiroks politiska karriär

Demirok gick med i Centerpartiet 2002 och har varit centerpartistiskt kommunalråd de senaste 14 åren i Linköpings kommun, och sitter numera även invald i partistyrelsen.

Muharrem Demirok övertog rollen som kommunalråd i Linköping 1 april 2009 sedan Gösta Gustavsson deklarerat sin avgång. Han blev samtidigt förste vice ordförande i kommunstyrelsen samt som kommunalråd ansvarig för miljö och samhällsbyggnad

– Jag har alltid haft ett politiskt intresse, men innan dess aldrig en naturlig hemvist i ett parti. Jag växte upp i stockholmsförorten Vårby Gård, där Centerpartiet kanske inte var ett självklart val. Det tog ett tag innan jag landade rätt och en viktig anledning var Centerpartiets politik för landsbygderna och för hela Sverige, säger Muharrem Demirok i en intervju med Centerpartiet.

Har Muharrem Demirok familj?

Enligt uppgifter från Hitta bor Muharrem Demirok i en lägenhet i Linköping. Där bor han tillsammans med en 43-årig kvinna. Han har även tre barn och en hund som heter Allan.

Vad heter Muharrem Demirok på Twitter?

Du hittar honom under namnet @MuharremDemirok på Twitter. Där delar Muharrem Demirok med sig av framförallt politiskt innehåll.

Muharrem Demiroks ursprung och utbildning

Muharrem Demirok är uppvuxen i Vårby gård i Huddinge och flyttade till Linköping 1998. Enligt Demiroks Linkedin har han studerat statsvetenskap mellan åren 1998 till 2003. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!