Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SSU:s hemsida hackad - flera lösenord publicerade

- 22/08/2010, 18:32 -

Socialdemokraternas ungdomsförbund har utsatts för en hackerattack.

Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, har utsatts för en hackerattack. Någon har tagit bort det ordinarie innehållet och i stället publicerat ett antal internmail mellan högt uppsatta SSU:are.

Ett av mailen är ett brev där en SSU-politiker skriver och berättar om hur hon upplevt sig diskriminerad och motarbetad av flera personer inom partiledningen.

Ett annat innehåller en bilaga som kallas för "Rödgrön avsiktsförklaring Landstinget". Enligt mailavsändaren handlar det om känslig information. "Detta dokument är hemligt och får inte komma ut!!!!!! Locket på om media försöker luska." står det i mailet.

När Nyheter24 når Ingela Nilsson, pressekreterare på SSU, vet hon mycket lite om vad som hänt.

– Jag fick reda på det för en minut sen så jag vet inte hur stor skada det kan ha gjort, säger hon till Nyheter24.

Hon vill i nuläget inte uttala sig om vare sig det mail som påstår att SSU-ledningen ägnat sig åt diskriminering eller vad spridandet av hemliga lösenord innebär men konstaterar att den information man kan komma åt är "jobbgrejer". Ärendet ska nu lämnas över till polisen.

– Vi kommer att polisanmäla det här och titta vidare på vad som har hänt, säger Ingela Nilsson.

En av de vars lösenord och inloggningsuppgifter publicerades på sajten är Magnus Manhammar, demokratisamordnare och ombudsman inom SSU. Han vill dock inte kommentera hackerattacken.

– Det är bättre att du pratar med vår pressekreterare Ingela i den här frågan, säger han till Nyheter24.

Magnus Manhammar bekräftar att SSU:s mail, och hemsida, nu stängts ner för att ingen ska kunna ta sig in och läsa intern korrespondens.

Vet du om någon varit inne och läst dina mail?

– Nej.