Fredag 25 Jun
Stockholm

LUF släpper sin valfilm

Liberala ungdomsförbundet släpper i dag en ny film som handlar om de problem som ungdomar ställs inför. På Maktkamp24 kan du se filmen före alla andra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Samtidigt menar förbundet att det inte alltid är politik som är lösningen, utan att den kanske är problemet.

- Vår film handlar om hur en vanlig ung människa ställs inför onödigt krångel, byråkrati och överheten. Hur mycket välvilliga byråkrater än vill så går vissa problem inte att lösa med mer byråkrati och politik - ofta kan det till och med förvärra problemet, säger Liberala ungdomsförbundets ordförande Adam Cwejman till Nyheter24.

Och ungdomsförbundets pressekreterare Erik Åslin menar att deras film siktar på att vara tydlig på ett sätt som annars är ovanligt.

– Vår film skiljer sig från andra reklamfilmer, eftersom vi satsat på att skapa en film som faktiskt är begriplig, säger LUF:s pressekreterare Erik Åslin till Nyheter24.

Erik Åslin menar att många valfilmer fokuserar på slagkraftiga ord, som tittaren inte tar åt sig.

– Vår film består av en berättelse som man kan följa och reflektera kring.

I filmen fokuseras på olika problem unga kan ställas inför. Och vare sig det handlar om asyl, bostad eller arbetsmarknad är svaret detsamma.

- Budskapet är solklart: Det är inget konstigt med friheten - och världen behöver mer frihet, säger Adam Cwejman till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela