Mona Sahlin
S-ledaren inte orolig trots motgångar i opinionen. - Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX

Mona Sahlin: Rödgröna kan få majoritet

S-ledaren inte orolig - trots motgångar i opinionen.


I den senaste väljarbarometern från Novus, som presenterades av TV4 Nyheterna på onsdagen, leder alliansen över de rödgröna.

Men oppositionsledaren Mona Sahlin har inte på något sätt tappat sugen.

– Absolut inte. Nu går vi in i slutskedet i valrörelsen. Mätningar i all ära, de visar väldigt olika, men de är överens om en sak: osäkerheten är stor. Och rörligheten i väljarkåren är extremt stor. Jag känner stor optimism över att de rödgröna kan få majoritet i valet, säger Mona Sahlin till Politikerbloggen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.