Miljöminister Andreas Carlgren
Miljöminister Andreas Carlgren - Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Andreas Carlgren bluffade bort 161 miljoner

"Misstag" säger miljödepartementet om de försvunna pengarna . Nu ökar pressen på Andreas Carlgren.


Efter kritik från oppositionen att regeringen skulle sänka anslaget till upphandling av värdefull skog och natur kovände miljöminister   (c) tre veckor före valet och meddelade att regeringen 2011 skulle höja anslaget från 580 till 770 miljoner kronor.

En höjning med 190 miljoner kronor för köp av skogsmark var att förvänta. Men efter att biträdande avdelningschef på Naturvårdsverket, Anna-Lena Lindahl, granskat miljödepartementets utgiftsposter visade det sig att det i själva verket endast fanns 29 miljoner för skogsinköp. En skillnad på 161 miljoner kronor

Lindahls granskning visar att miljödepartementet har lagt ihop flera utgiftsposter för 2011 och sedan jämfört dem med 2010. På det sättet har regeringen skapat en fiktiv utgift, rapporterar Miljöaktuellt.

När Miljöaktuellt vid upprepade tillfällen ber om svar dröjer miljödepartementet först en vecka innan man återkommer med svar. Lennart Bodén, pressekreterare hos Andreas Carlgren medger att regeringens siffror inte stämmer:

– Vi har gjort en rejäl lapsus i jämförelsen. Miljöministern har fått ett underlag som inte har varit korrekt. Vi beklagar detta.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.