Annie Lööf ordnade en julfest för 600 000 kronor - med tema glitter och glamour.
1 av 2
Annie Lööf ordnade en julfest för 600 000 kronor - med tema glitter och glamour. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
Näringsminister Annie Lööf ordnade julfest - för över 600 000 kronor.
2 av 2
Näringsminister Annie Lööf ordnade julfest - för över 600 000 kronor. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Lööfs julfest: ett "seminarium" för 616 000 kronor

Näringsdepartementets problem fortsätter. Nu visar det sig att en julfest kostade skattebetalarna över 616 000 kronor.


Lööfs representationer
I förra veckan avslöjades det att näringsdepartementet gång på gång ätit dyra middagar och druckit öl, vin och sprit för skattebetalarnas pengar. Reaktionerna på nätet lät inte vänta på sig.

STOCKHOLM. Den 8 december 2011. Föreläsningar, båtresa, dj, band, julbord och julfest. Temat var glitter och glamour. De inbjudna var näringsminister Annie Lööf och hennes departement. Notan hamnade på 616 000 kronor som betalades med skattepengar.

Festen bokfördes dock som ett seminarium, rapporterar Aftonbladet. Därför har inte festen dykt upp i samband med förra veckans granskningar av Lööfs representation.

"Är inte att betrakta som representation"

På departementet menar man dock att det är helt rätt att festen bokförts som ett seminarium, trots att den var längre än föreläsningarna och kostade betydligt mer.

– Om det är en måltid i samband med en annan aktivitet, så är den inte att betrakta som internrepresentation i skattehänseende om den andra aktiviteten är det huvudsakliga syftet med aktiviteten, säger näringsdepartementets expeditionschef Fredrik Ahlén till Aftonbladet.

I samband med att tidningen begärde ut handlingarna om festen publicerade näringsdepartementet kostnaderna och information på regeringens hemsida i ett försök att slippa bevakningen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!