Ronny Karlssons uttalande har lett till starka reaktioner.
Ronny Karlssons uttalande har lett till starka reaktioner. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX / Sverigedemokraterna

SD-ordförande vill kastrera pojkar

Ronny Karlsson styr SD i Krokom och sitter i partiets valberedning. I ett inlägg på hemsidan skriver han att fyra pojkar, alla under 15 år, borde kastreras och utvisas.


Våldtäkt i Malmö

Händelsen som Ronny Karlsson skrivit om är en våldtäkt i närheten av Rosengård där de fyra pojkarna själva i förhör erkänt en våldtäkt av en 14-årig flicka. Enligt Expressen ska en av pojkarna, en 12-åring, har erkänt att han tillsammans med tre andra pojkar utsatte flickan för grovt sexuellt tvång.

KROKOM. "Straffet måste bli kirurgisk kastrering och utvisning". Så skrev Ronny Karlsson, distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Krokom och ledamot i partiets valberedning om fyra pojkar, alla under 15 år, som erkänt våldtäkt av en 14-årig flicka. Detta trots att han inte kan ha vetat om någon om deras nationalitet.

Nu möts han av kritik från partiledningen, som dock har förståelse för att Karlsson blivit arg.

– Jag tror att Karlssons artikel grundar sig på en känslomässig reaktion på ett fruktansvärt brott. Inom Sverigedemokraterna ska vi vara försiktiga med att uttala oss kring enskilda rättsfall och spekulera om straff på detta sätt, säger Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen till Nyheter24.

"Inget förslag som partiet driver"

Delen om att kastrera pojkarna har dock vållat mest uppståndelse. Men SD har inte velat ta avstånd från åsikten.

– Olika former av kemisk kastrering för grova sexbrottslingar förekommer i andra länder men det är inget förslag som partiet driver, konstaterar Kinnunen enbart.

Sverigedemokraterna har tidigare velat sänka den straffbara åldern till tolv år.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!