undefined
1 av 2
undefined - Foto: SCANPIX / Montage
2 av 2
- Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX / Montage

Ny folkpartist i blåsväder: "Mångkultur gör oss sjuka"

Folkpartiets gruppledare Göran Benedicks har avgått efter att ha ljugit till Nyheter24. Nu har en av hans närmaste kollegor också skrivit rasistiska kommentarer, kan sajten alliansfrittsverige.nu avslöja.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Andra citat från Lundbom

"Eftersom media INTE säger något om etniciteten på förövarna, är det ganska lätt att dra sina egna slutsatser" - kommentar på Fria Tider.

"Ja, OM det är denne Ghezali - jäklar vad våra PK-media kommer att stå nakna och avklädda! Det är nästan så man hoppas att det är sant - inte minst kommer Jan Guillou att gråta blod" - kommentar på artikel på Sweden Confidential om terrorattentatet i Burgas.

GNESTA. Nyheter24 har tidigare rapporterat om Göran Benedicks, gruppledare för Folkpartiet i Gnesta, som avgick efter att ha ljugit. Nu är även en av hans kollegor i blåsväder.

"Ett mångkulturellt samhälle är ytterst psykiskt påfrestande för en individ eftersom du aldrig riktigt kan veta hur reaktionerna blir. Du vet aldrig när och hur du kan bli attackerad, rånad, misshandlad eller – om du är kvinna – våldtagen".

Så skrev folkpartisten Göran Lundbom, 58, ersättare i Gnesta kommun, på sin blogg. Samtidigt kan sajten alliansfrittsverige.nu avslöja att han varit inne och kommenterar på flera rasistiska sajter.

Han har totalt kommenterat 72 gånger på Fria Tider, Avpixlat, Sweden Confidential och Realisten. I ett fall har han på sin blogg till och med kopierat en artikel helt från Realisten, nazistiska Svenskarnas partis egen tidning. Han använder frekvent ord som "PK-censur", "multikulti" och "kulturberikare". Här är två skärmdumpar som visar hur han är inne på sajterna och kommenterar, kopplad till sitt Facebookkonto:

I ett blogginlägg skriver Lundbom om att pensionärer bara får en femtiolapp i sänkt skatt. Han jämför det med "zoomalier", som han även kallar "getherdar och kamelfösare".

"Men det är klart att de "offentliga finanserna" inte tillåter mer, när det ska ösas många miljarder över alla zoomalier som kommer hit och som i de flesta fall kräver livslång försörjning", skriver han.

Lundbom har även passat på att håna kungen genom att klippa in hans huvud på en bild av en naken man som tar sig i skrevet.

Ljög om hack - avgick sedan

Lundboms gruppledare Benedicks valde på tisdagen att avgå från sitt uppdrag efter 40 år som fritidspolitiker. Detta efter att han bland annat skrivit om islam som en "bråkreligion" och hävdat att afrikaner vill rasera europeiska seder.

– Det är inte så att jag är rasist. Jag har haft bloggen hackad förut och varit tvungen att byta lösenord, jag vet inte om det är något sådant, sa han på måndagen.

På tisdagen hade han ändrats sig. Det var inget hack utan handlade om ett felcitat. Det stämde dock inte heller när man såg på de skärmdumpar som tagits på originalinlägget.

– Jag tänker inte förneka något. Jag gick tillbaka och kollade och det var så jag skrivit, sa han då.

Men vi har ju en skärmdump på originalinlägget där det står annorlunda?

– Det är möjligt. Jag skriver ganska mycket så det är klart att ibland blir det slarvigt.

Efter att Benedicks kommentarer och inlägg uppmärksammats har kollegan Lundbom skrivit ett blogginlägg.

Där klagar han på "PK-etablissemanget" som försöker tysta ned gruppledaren. Han passar också på att skriva om sina egna inlägg.

"Den sanning som jag ser och försökt föra fram är defintivt inte vare sig rasistisk eller främlingsfientlig - däremot möjligen realistisk och invandringskritisk", skriver han.

På Benedicks avskedsinlägg har Lundbom skrivit följande kommentar:

"Så har då den DDR-liknande åsiktsfascismen tagit ytterligare ett offer! Tråkigt tycker jag, som också brukar uttrycka åsikter som inte alltid passar det politiskt korrekta etablissemanget".

Nyheter24 har sökt Göran Lundbom.

/
/
/
/