Måndag 20 Sep
Stockholm

Hanif Bali: "Om inte det är rasism – vad är då rasism?"

Hanif Bali (M) kritiserar Sverigedemokraternas Lars Isovaara som polisanmälts för att ha uttalat sig nedlåtande och rasistiskt om en vakt.
Hanif Bali (M) kritiserar Sverigedemokraternas Lars Isovaara som polisanmälts för att ha uttalat sig nedlåtande och rasistiskt om en vakt. Foto: Scanpix/Montage

Förra veckan gick Sverigedemokraterna till attack mot riksdagsledamöter med dubbla medborgarskap – på onsdagen polisanmäldes riksdagsledamoten Lars Isovaara för att ha förolämpat en vakt med invandrarbakgrund. "Om inte det är rasism – vad är då rasism?", säger riksdagsledamoten Hanif Bali (M).

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Grät och snyftade"

Sverigedemokraterna har i ett pressmeddelande förklarat att Lars Isovaara blev bestulen på sin ryggsäck av två personer utanför riksdagshuset i Stockholm. När han fick hjälp till riksdagen ska han ha avböjt hjälp från en vakt med orden "Jag orkar inte med det här invandrarsamhället". Enligt polisanmälan ska Isovaara ha gjort grymtande ljud för att förolämpa vakten, men Isovaara menar att han grät och snyftade.

STOCKHOLM. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara har polisanmälts efter att ha uttalat sig nedlåtande mot en vakt i riksdagen.

Riksdagsledamoten ska ha blivit bestulen på sin ryggsäck utanför riksdagen och enligt polisanmälan sa Isovaara till vakten som hjälpte honom att han inte ville ha att göra med "såna som dig". Isovaara ska även ha gjort grymtande ljud mot vakten.

Nu går riksdagskollegan Hanif Bali (M) till attack mot Isovaara och Sverigedemokraterna som förra veckan ville utesluta Bali ur riksdagen eftersom han har dubbla medborgarskap.

– Jag har försökt sedan 2010 att behandla Sverigedemokraterna sakligt och bemöta deras politiska förslag. Men det blir omöjligt att göra detta när ledamot efter ledamot beter sig på detta sätt, säger Bali till Nyheter24, och fortsätter:

– Om det inte är rasism att skuldbelägga en person för vad en helt annan person har gjort på grund av samma hudfärg – vad är då rasism?

Känner du dig utsatt av Sverigedemokraterna?

 Nej, det krävs mer än ett gäng intolerans och intellektuella lågvattenmärken för att jag ska känna mig utsatt. Jag blir bara bedrövad över att sådant beteende uppenbart kan tolereras av ett svenskt riksdagsparti, avslutar Bali.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela