Tisdag 25 Jan
Stockholm

Efter kritiken: SD-toppen talar ut på Facebook

Skalins långa inlägg där han går till attack mot medierna.
1 av 4
Skalins långa inlägg där han går till attack mot medierna. Foto: Faksimil / SCANPIX
Sundsvalls tidnings granskning av hans sjukdomshistoria och äktenskap var att gå över gränsen, menar han.
2 av 4
Sundsvalls tidnings granskning av hans sjukdomshistoria och äktenskap var att gå över gränsen, menar han. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Avslöjandena fick stor uppmärksamhet.
3 av 4
Avslöjandena fick stor uppmärksamhet. Foto: BERTIL ERICSON / SCANPIX
4 av 4

Riksdagsledamoten Johnny Skalins sjukdomshistoria och äktenskap granskades av lokaltidningen. Nu slår han tillbaka mot medierna - på sin Facebooksida.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Infiltrerande journalist"

I inlägget skriver Skalin att hans första egna möte med en journalist var en "infiltrerande" sådan, från Svenska Dagbladet. SvD lät reportern "wallraffa" som SD-medlem i Sundsvall under tre månader. Wallraffning, från tyske journalisten Günter Wallraff, är en förvisso omstridd men även vanligt förekommande arbetsmetod där reportern uppträder som någon annan.

SUNDSVALL. Hans fru fick uppehållstillstånd tack vare honom - trots att partiet vill stoppa anhöriginvandringen. Och Sverigedemokraternas riksdagsledamot Johnny Skalin levde på sjukbidrag fast han jobbade för partiet.

Detta var avslöjandena från Sundsvalls tidning som lett till att reportern Peter Jonsson blivit en av de mest hatade journalisterna bland SD-anhängare på nätet. Nu går Skalin ut på sin Facebooksida och kritiserar hur medierna behandlar Sverigedemokraterna - och honom själv.

"När jag blev offentlig företrädare för Sverigedemokraterna insåg jag att jag och partiet skulle komma att granskas, men nog inte i vilken omfattning", inleder han sitt inlägg.

Sedan följer en rad exempel där han menar att journalister och politiska motståndare gått över gränsen. När Nyheter24 ringer upp Skalin är det dock främst artiklarna i ST som han talar om.

– Man går för långt när man granskar vårt parti. Men det stärker bara oss och mig själv, säger han.

"Har inte sett något liknande"

Avslöjandet om frun är det som fått honom att se rött. Han menar att det är unikt, trots att flera andra toppolitiker de senaste åren hävdat att deras familjer kommit i kläm - exempelvis i fallet Håkan Juholt och Sven-Otto Littorin.

– Det är aldrig rätt att blanda in någons familj. Hade de bara skrivit att jag har en fru från ett annat land hade det varit lugnt men nu står det massa detaljer om henne. Jag har inte sett något liknande, det måste finnas gränser, säger Skalin.

Ska visa på faktafel - men vill inte säga hur

Så här skriver han om det i sitt långa Facebookinlägg, som gillats av bland andra riksdagskollegorna Thoralf Alfsson och Markus Wiechel:

"Nu senast - har man t o m gett sig på även min icke-offentliga fru och hängt ut henne offentligt för att därefter lägga ut en hårdvinklad artikelserie med uppenbara faktafel om min sjukdomshistoria (mer om detta kommer senare) för att avsluta det hela med att genom att agera både åklagare, läkare och domare samtidigt i klartext utmåla mig som bedräglig i en dubbel bemärkelse. Att bli fälld av PO är för tidningen endast en fjäder i hatten.".

Vilka faktafel det är Skalin ska belysa eller hur han ska gå tillväga för att göra det vill han inte säga.

– Jag har inga kommentarer om det i nuläget.

Längst bak i bildspelet finns hela Skalins inlägg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela