Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politiker tafsade på kvinnas bröst i badhuset

- 18/01/2013, 11:58 -
Sverigedemokraten tog en kvinna på brösten.

Sverigedemokraten tog en kvinna på brösten.

Karoline Nordeide / SCANPIX

En 60-årig kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Stockholm har fått strafföreläggande för sexuellt ofredande. "Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora", säger han.

STOCKHOLM. En 60-årig ersättare för Sverigedemokraterna i Stockholm antastade en kvinna på ett badhus. I bassängen tog han henne flera gånger på brösten.

– Jag tycker att det blev snett alltihop. Jag tycker att jag är orättvist dömd. Det som hände var att jag simmade på badet. Hon och jag kom samtidigt in i kaklet. Jag är ju en sådan vänlig människa så jag klappade henne på bröstet. Hon hade väldigt stora bröst och det ser ju jag, så jag klappar en gång till på bröstet för att de är så stora, säger kommunpolitikern själv till Expo Idag.

Nu har han accepterat strafföreläggande för sexuellt ofredande. Han tycker att kvinnan överdrivit situationen och ser inte hur det ska påverka hans politiska karriär. Robert Stenkvist, ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms stad, tar avstånd från brottet men känner inte till händelsen.

– Jag känner inte alls till detta och måste ta reda på mer. Själva handlingen är rent principiellt givetvis helt förkastlig, säger han till Expo Idag.

Linus Bylund, ordförande för Sverigedemokraterna i Stockholms län och pressekreterare till partiledaren Jimmie Åkesson, kommenterar det hela så här på Twitter: