Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter "Heil Hitler"-mejlet - nu lämnar han SD

- 05/06/2013, 14:40
SD-ledamoten Ove Karlsson avgår efter nazistmejlen.
1 av 6

SD-ledamoten Ove Karlsson avgår efter nazistmejlen.

SCANPIX / Montage

Partiledaren Jimmie Åkesson.
2 av 6

Partiledaren Jimmie Åkesson.

Leo Sellén / SCANPIX

Åkesson med pressekreteraren Linus Bylund.
3 av 6

Åkesson med pressekreteraren Linus Bylund.

LEO SELLEN / SCANPIX SWEDEN

Presschefen Martin Kinnunen.
4 av 6

Presschefen Martin Kinnunen.

Leif R Jansson / SCANPIX

Partisekreteraren Björn Söder.
5 av 6

Partisekreteraren Björn Söder.

BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX

Bröderna Ted och Kent Ekeroth.
6 av 6

Bröderna Ted och Kent Ekeroth.

Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Sverigedemokraten Ove Karlsson avslutade ett mejl med "Heil Hitler" och skrev om "niggers på stan". Nu lämnar han partiet - och menar att han utsatts för ett karaktärsmord.

TYRESÖ. Ove Karlsson var andra vice ordförande för Sverigedemokraterna Tyresö - fram tills nu. Han lämnar nämligen partiet efter avslöjandena om de mejl han skickat till uteslutne Patrik Ehn, varav ett avslutades med orden "Heil Hitler".

I ett inlägg på partiets lokala hemsida står det att Karlsson själv tog beslutet och att man därför anser att ärendet är utagerat. Huvudpersonen själv menar att han utsatts för "ett karaktärsmord".

"Jag är en person som älskar film, teater, musik och har ambitioner att försörja mig på detta. Jag uttrycker mig därför ofta som en sagoberättare i mail till vänner och bekanta. Jag älskar det svulstiga, hämningslösa men det är ej ett politiskt ställningstagande som ni påstår", skriver han i ett mejl till Expo Idag.

"Den rena obesudlade nationalsocialistiska tanken"

Han frågar sig även varför journalisterna inte skriver om "Killinggänget, Kvarteret Skatan och alla de som skämtar över gränsen".

I ett mejl från 2007 beklagade sig Karlsson över "sionisterna" Kent och Ted Ekeroth. 2006 skrev han så här:

"Den rena obesudlade Nationalsocialistiska tanken kräver ett möte! förtryck från chefer, niggers på stan, regering och dess servila tjänare kräver att vi träffas och visar åtminstone oss själva att det finn en Nationalsocialistisk opinion".

Presschefen ville utreda

SD:s presschef Martin Kinnunen kallade citaten "häpnadsväckande" efter avslöjandet och meddelade att partiet skulle titta närmare på Karlsson.

SD Göteborgs starke man Ehn uteslöts tidigare i år under uppmärksammade former. En av de orsaker som partistyrelsen angav var gamla mejlkonversationer.