SD-ledamoten Ove Karlsson avgår efter nazistmejlen.
1 av 6
SD-ledamoten Ove Karlsson avgår efter nazistmejlen. - Foto: SCANPIX / Montage
Partiledaren Jimmie Åkesson.
2 av 6
Partiledaren Jimmie Åkesson. - Foto: Leo Sellén / SCANPIX
Åkesson med pressekreteraren Linus Bylund.
3 av 6
Åkesson med pressekreteraren Linus Bylund. - Foto: LEO SELLEN / SCANPIX SWEDEN
Presschefen Martin Kinnunen.
4 av 6
Presschefen Martin Kinnunen. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Partisekreteraren Björn Söder.
5 av 6
Partisekreteraren Björn Söder. - Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
Bröderna Ted och Kent Ekeroth.
6 av 6
Bröderna Ted och Kent Ekeroth. - Foto: Annika af Klercker / SvD / SCANPIX

Efter "Heil Hitler"-mejlet - nu lämnar han SD

Sverigedemokraten Ove Karlsson avslutade ett mejl med "Heil Hitler" och skrev om "niggers på stan". Nu lämnar han partiet - och menar att han utsatts för ett karaktärsmord.


Planerade kupp 2006

Ove Karlsson ska ha varit en del av en fraktion inom Sverigedemokraterna som ville kuppa mot partiledningen under riksårsmötet 2006.

"Kan bli spännande då en kupp är arrangerad för att få bort Björn Söder och hans finniga studentkamrater i skåne som ockuperat SD under ett år, under det året har de hunnit utesluta en hel hög med schyssta människor med hänvisning till att de varit med i NRP (Nordiska rikspartiet, red,anm,) för 20 år sedan eller att de i något sammanhang hävdat att förintelsen är en av judar fabricerad lögnhistoria", skrev han i ett mejl samma år enligt Expo Idag.

TYRESÖ. Ove Karlsson var andra vice ordförande för Sverigedemokraterna Tyresö - fram tills nu. Han lämnar nämligen partiet efter avslöjandena om de mejl han skickat till uteslutne Patrik Ehn, varav ett avslutades med orden "Heil Hitler".

I ett inlägg på partiets lokala hemsida står det att Karlsson själv tog beslutet och att man därför anser att ärendet är utagerat. Huvudpersonen själv menar att han utsatts för "ett karaktärsmord".

"Jag är en person som älskar film, teater, musik och har ambitioner att försörja mig på detta. Jag uttrycker mig därför ofta som en sagoberättare i mail till vänner och bekanta. Jag älskar det svulstiga, hämningslösa men det är ej ett politiskt ställningstagande som ni påstår", skriver han i ett mejl till Expo Idag.

"Den rena obesudlade nationalsocialistiska tanken"

Han frågar sig även varför journalisterna inte skriver om "Killinggänget, Kvarteret Skatan och alla de som skämtar över gränsen".

I ett mejl från 2007 beklagade sig Karlsson över "sionisterna" Kent och Ted Ekeroth. 2006 skrev han så här:

"Den rena obesudlade Nationalsocialistiska tanken kräver ett möte! förtryck från chefer, niggers på stan, regering och dess servila tjänare kräver att vi träffas och visar åtminstone oss själva att det finn en Nationalsocialistisk opinion".

Presschefen ville utreda

SD:s presschef Martin Kinnunen kallade citaten "häpnadsväckande" efter avslöjandet och meddelade att partiet skulle titta närmare på Karlsson.

SD Göteborgs starke man Ehn uteslöts tidigare i år under uppmärksammade former. En av de orsaker som partistyrelsen angav var gamla mejlkonversationer.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.