SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand gillar inte SvP:s fulknep.
1 av 3
SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand gillar inte SvP:s fulknep. - Foto: SCANPIX / Faksimil
Kasselstrand menar att det handlar om en tidigare medlem som ej lämnat tillbaka SDU-materialet.
2 av 3
Kasselstrand menar att det handlar om en tidigare medlem som ej lämnat tillbaka SDU-materialet. - Foto: Lars Pehrson
Förra året lämnade en medlem i SDU Värmland förbundet och gick i stället med i Svenskarnas parti.
3 av 3
Förra året lämnade en medlem i SDU Värmland förbundet och gick i stället med i Svenskarnas parti. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

SDU rasar mot nazistiska Svenskarnas partis Facebookbild

En SDU:are och en SvP:are – hand i hand. Det är vad som syns på en bild det nazistiska Svenskarnas parits Värmlandssektion lagt ut på Facebook. – Smutsigt, säger SDU-toppen Axel Caesar Heder till Nyheter24.


Bland kommentarerna:

Så här står det bland annat i de kommentarer SvP låtit ligga kvar:

"Nu går SD i taket, oopsi"

"Det är inte photoshoppat kan jag säga"

"Nog för att det är trevligt, men SDU har en god väg att - gå rent ideologiskt - innan de närmar sig SvP"

KARLSTAD. En bild på en person med en tröja från Sverigedemokratisk ungdom (SDU) bredvid en med en tröja från nazistiska Svenskarnas parti (SvP). Detta började spridas på Facebook sent på måndagskvällen.

Flera har delat bilden med budskap som "SDU+SvP = sant". Men samtidigt rasar Sverigedemokraternas ungdomsförbund. Bilden är arrangerad av Svenskarnas parti, uppger dem.

– Det är förkastligt, ett smutsigt sätt för dem att få uppmärksamhet. Ett riktigt fult knep, säger Axel Caesar Heder, distriktsordförande för SDU Södermanland, till Nyheter24.

Kasselstrand: "Avhoppare använder materialet i eget syfte"

Heder var en av de SDU:are som gick in och kommenterade att bilden var arrangerad av SvP. Alla kritiska kommentarer har plockats bort från SvP Värmlands Facebooksida.

SDU Värmlands distriktsordförande Tobias Utter hänvisar till förbundsordföranden Gustav Kasselstrand. Denne menar att det handlar om en tidigare medlem som har kvar sin SDU-tröja och sina klistermärken, de som syns på bilden.

– Det handlar om en person som var medlem i SDU mycket kort tid och sedan vägrade lämna tillbaka materialet till oss efter att han lämnat förbundet. Nu använder han materialet i eget syfte, säger Kasselstrand till Nyheter24.

Talade ut om avhoppet till SvP

Tidigare i år gick en medlem i Svenskarnas parti Värmland ut i en nazistisk tidning och berättade att han gått från SDU till SvP under sommaren 2012. Han hade då varit med i ungdomsförbundet i endast några månader.

Nyheter24 har sökt SvP Värmlands distriktsledare Madicken Pettersson Fridén och den tidigare SDU-medlemmen utan framgång.

SDU
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.