Ringde upp chef på Sveriges Radio.
1 av 2
Ringde upp chef på Sveriges Radio. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Nu betalar Reinfeldt
2 av 2
Nu betalar Reinfeldt - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Reinfeldts presschef: "Jag ska skära ballarna av Radiotjänst"

Fredrik Reinfeldts dåvarande presschef Roberta Alenius ska ha blivit så upprörd över uppgifterna om att statsministern inte betalade tevelicens att hon ringde upp en chef på Ekot och sa att hon skulle "mörda någon på Radiotjänst".


Nu betalar Reinfeldt

Till en början hävdades det att Fredrik Reinfeldt inte behövde betala tevelicens.

Sen ångrade man sig – och Reinfeldt började betala.

STOCKHOLM. Det var i början av oktober som Radiotjänst gick ut med uppgifterna om att Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt inte hade betalat tevelicensen. Något som upprörde Reinfeldts dåvarande presschef Roberta Alenius rejält.

Exakt hur rejält framkommer i ett avsnitt av Medierna i P1 idag. Enligt Aftonbladet ska Alenius ha ringt till Ekot, som först publicerade uppgifterna, och varit mycket upprörd.

– Jag kan bekräfta att hon sa till mig någonting i stil med att jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst. Hon var väldigt upprörd, säger Ekots inrikespolitiska chef Fredrik Furtenbach till tidningen.

"Förvånad och häpen"

Först nu har Alenius uttalanden kommit till Radiotjänsts kännedom, och man är förvånade över uppgifterna.

– Jag blir förskräckt, faktiskt. Jag blir förvånad och häpen, säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, i radioprogrammet enligt Aftonbladet.

"Minns inte"

Alenius själv vill inte kommentera sina uttalanden.

– Jag minns faktiskt inte det. Men i så fall är det en diskussion mellan mig och Fredrik Furtenbach, inte dig och mig, och jag vill faktiskt inte vara med i en intervju, säger hon i radioprogrammet enligt Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.