Reinfeldts presschef: "Jag ska skära ballarna av Radiotjänst"

- 09/11/2013, 11:09
Ringde upp chef på Sveriges Radio.
1 av 2

Ringde upp chef på Sveriges Radio.

Bertil Ericson / SCANPIX

Nu betalar Reinfeldt
2 av 2

Nu betalar Reinfeldt

Bertil Ericson / SCANPIX

Fredrik Reinfeldts dåvarande presschef Roberta Alenius ska ha blivit så upprörd över uppgifterna om att statsministern inte betalade tevelicens att hon ringde upp en chef på Ekot och sa att hon skulle "mörda någon på Radiotjänst".

STOCKHOLM. Det var i början av oktober som Radiotjänst gick ut med uppgifterna om att Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt inte hade betalat tevelicensen. Något som upprörde Reinfeldts dåvarande presschef Roberta Alenius rejält.

Exakt hur rejält framkommer i ett avsnitt av Medierna i P1 idag. Enligt Aftonbladet ska Alenius ha ringt till Ekot, som först publicerade uppgifterna, och varit mycket upprörd.

– Jag kan bekräfta att hon sa till mig någonting i stil med att jag ska skära ballarna av Radiotjänst och jag ska mörda någon på Radiotjänst. Hon var väldigt upprörd, säger Ekots inrikespolitiska chef Fredrik Furtenbach till tidningen.

"Förvånad och häpen"

Först nu har Alenius uttalanden kommit till Radiotjänsts kännedom, och man är förvånade över uppgifterna.

– Jag blir förskräckt, faktiskt. Jag blir förvånad och häpen, säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, i radioprogrammet enligt Aftonbladet.

"Minns inte"

Alenius själv vill inte kommentera sina uttalanden.

– Jag minns faktiskt inte det. Men i så fall är det en diskussion mellan mig och Fredrik Furtenbach, inte dig och mig, och jag vill faktiskt inte vara med i en intervju, säger hon i radioprogrammet enligt Aftonbladet.