Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politikern skyller hatkommentarerna på sin tolvåriga dotter

- 10/12/2013, 11:42 -
"Min dotter har min dator"
1 av 3

"Min dotter har min dator"

SCANPIX / Faksimil Expressen

Anders Dahlberg skyller i från sig.
2 av 3

Anders Dahlberg skyller i från sig.

Faksimil Expressen

Han ändrade senare till att skylla på en okänd person vid namn "Mats".
3 av 3

Han ändrade senare till att skylla på en okänd person vid namn "Mats".

JANERIK HENRIKSSON / TT

"Slöddret", "negern", "avelskossorna". SD-politikern Anders Dahlberg väljer att skylla hatkommentarerna på sin tolvåriga dotter.
– Hon har också tillgång till min dator, säger Dahlberg till Nyheter24.

En av de politiker som nu anklagas för att ha skrivit rasistiska och hatiska kommentarer är Anders Dahlberg, kyrkopolitiker från Arlöv. Enligt Expressen ska han under aliaset "Malmoman64" ha skrivit ett flertal rasistiska kommentarer på Avpixlat och andra liknande sajter – men själv skyller han ifrån sig, bland annat på sin dotter.

Uppmanar till revolution

Han ska till exempel ha skrivit att "det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna" på bloggen Sweden Confidential.

Enligt Expressen ska han också ha använt sig av ett språkbruk som innefattar ord som "slöddret", "negern", "avelskossorna" och "bidragsparasiterna".

"Min dotter har min dator"

Till en början så tillstår han också att det är han som ligger bakom pseudonymen men tycks sedan ångra sig.

– Det är många som har min dator. Min fru har min dator, min dotter har min dator, säger Dahlberg när han konfronteras med uppgifterna av Expressens reporter.

Till saken hör att Dahlbergs dotter endast är tolv år gammal.

I slutet av intervjun, som går att se hos Expressen, påpekar reportern att "du skriver om att beväpna sig". Något som Dahlberg inte alls håller med om att han gjort.

– Nej, det är från min dator men min dotter skriver också där.

Står kvar vid att det kan vara dottern

När Nyheter24 når honom säger han att det är han som skrivit vissa av kommentarerna "men inte alla". Exakt vilka kan han dock inte svara på. Han vidhåller dock att det kan vara hans dotter som har skrivit kommentarerna.

– Hon har också tillgång till min dator, säger Dahlberg till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag är ständigt inloggad.

Men du tror att hon kan ha skrivit de kommentarerna?

– Det är mycket möjligt, eller någon annan som varit här som har lånat min dator.

Men hon är tolv år gammal?

– Ja. Men kompisar har lånat min dator.

Dahlberg själv säger att han kommer att sitta kvar i som politiker "om partiet har förtroende för mig". När han tillfrågas om han fått några signaler från partiets håll svarar han "inga kommentarer".

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen har sagt att alla de utpekade politikerna kommer att granskas av partiets medlemsutskott.