Anders Dahlberg fick någon form av sprängladdning inkastad genom brevlådan.
1 av 2
Anders Dahlberg fick någon form av sprängladdning inkastad genom brevlådan. - Foto: SCANPIX / Faksimil Expressen
Björn Söder menar att det är en konsekvens av Expressens "kampanj".
2 av 2
Björn Söder menar att det är en konsekvens av Expressens "kampanj". - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Attack mot avpixlad SD-politiker

Sverigedemokraten Anders Dahlberg i Arlöv utsattes för en attack på tisdagskvällen. Någon kastade in en mindre sprängladdning genom hans brevlåda. Dahlberg var en av de som avslöjades som kommentatorer på Avpixlat.


Hon lämnade efter granskningen

En av de SD-politiker vars anonyma kommentarer uppmärksammades i Expressens granskning var Marie Stensby, nybliven suppleant i partistyrelsen.

Under en text om hungerstrejkande flyktingbarn skrev hon:

"Hoppas de svälter sig till döds!"

Hon lämnade sedan alla sina uppdrag.

Han skrev om att "beväpna etniska svenskar" i Avpixlats kommentarsfält. Nu har den sverigedemokratiske politikern Anders Dahlberg, kyrkopolitiker i Burlövs kommun, blivit utsatt för en attack i sitt hem.

Sent på tisdagskvällen slängde någon eller några in en mindre sprängladdning genom brevinkastet.

– Det har varit en kraftig detonation. Delar av dörren har flugit in genom bostaden, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl på Skånepolisen, till Kvällsposten.

Söder skyller på Expressenkampanj

Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse och försök till grov misshandel. Om det varit sprängämnen som orsakat skadorna är ännu ej bekräftat.

– Vi hörde bara en mycket kraftig smäll från dörren, men som tur var skadades ingen av oss, säger Dahlberg själv till Kvällsposten.

SD:s presschef Martin Kinnunen säger till tidningen att de inte vet mer än polisen i det här läget. Partisekreteraren Björn Söder kopplar attentatet till Expressens granskning av Avpixlat.

– Det är lätt att tro att det här är en konsekvens av Expressens kampanj där man hängde ut ett antal sverigedemokrater och privatpersoner, säger han till SVT:s Rapport.

Inga misstänkta

Det finns ännu ingen misstänkt för nattens attack.

I början av november drabbades en annan SD-politiker av en liknande attack, då mot dennes bil.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.