Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-politker om distrikstårsmötet: "Strider mot all demokrati"

- 07/04/2014, 21:45 -
Markus Wiechel  är tillbaka som ordförande för Östegötlands distriksförbund.

Markus Wiechel är tillbaka som ordförande för Östegötlands distriksförbund.

Svergidemokraterna

Markus Wiechel blev utkuppad, men är nu tillbaka tillbaka på ordförandeposten i Sverigedemokraternas Östgötska distrikt. Något som inte gillas av alla.

NORRKÖPING. Tidigare har Nyheter24 skrivit om kuppen som avsatte Markus Wiechel som distriktsordförande i Östergötland för Sverigedemokraterna. Det var Joacim Pripp som med hjälp av SDU:s andra vice ordförande Jonas Andersson fick med sig 40-talet medlemmar till årsmötet, där de sedan röstade in honom

Det var dock inte alla glada över och efter flera avhopp i styrelsen stod det klart att ett extrainsatt årsmöte skulle behöva hållas för att fylla de tomma styrelseplatserna.

"Strider mot all demokrati"

Under måndagen var det dags för årsmötet, som slutade med att Markus Wiechel tog tillbaka sin plats som ordförande. Under det första årsmötet hade föreningen också slagit fast en landstingslista med namn, och som förstanamn stod Joacim Pripp.

Men även den revs upp och röstades om under det extrainsatta årsmötet.

 – Jag gratulerar Markus till ordförandeskapet i distriktet, säger Joacim Pripp efter mötet till Corren.se och fortsätter:

– Men att de tog om landsstingslistan som redan var spikad och klar strider mot all demokrati. 

"Gick väldigt professionellt till"

Clara Aranda, som fick den nya förstaplatsen på listan, säger till Corren att valberedningens förslag gick igenom och att mötet "gick väldigt professionellt till". 

– När erfarna politiker som jag, Patrik Rubindal och Ingvar Våxmo plötsligt ska bytas ut mot Markus Wiechels flickvän (Aranda) undrar jag om väljarna känner att det är värt att rösta på oss som parti längre, säger Joacim Pripp, som inte håller med Aranda, till Corren. 

Planerar att överklaga

Han planerar att överklaga beslutet och får medhåll av Patrik Rubindal, som är gruppledare för SD i kommunfullmäktige i Norrköping.

 – Det kan inte vara rimligt att vid fyllnadsval av två suppleanter och två ledamöter ta om hela styrelsen och hela listan till fullmäktige. Här måste partiet få ett prejudikat att förhålla sig till, säger han till Corren