Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter nazimissen – här är fem andra intervjuer som gått snett

- 07/05/2014, 20:49 -
Inte så lyckat.

Inte så lyckat.

Faksimil Youtube

Det är inte alldeles lätt det här med att bli intervjuad av näsvisa journalister. Det är något som rätt många har märkt.

MORA. De senaste dagarna är det väl få som missat den intervju som P4 Dalarna gjorde med Robin Olsén, ordförande för nazistiska Svenskarnas Parti i Mora. En intervju som väl ärlighetens namn inte alls gick speciellt bra för Olsén.

I olika sociala medier har han hånats rejält, mest för att han helt enkelt till större delen vägrar svara på frågor och när han gör det läser upp förskrivna svar från en lapp.

En liten tröst för Olsén kan kanske vara att han inte direkt är den första politikern på högerkanten som gör bort sig. Det gick till exempel inte speciellt bra när hans partikamrat Madicken Pettersson Fridén skulle svara på frågor om svensk kultur i SVT:s Värmlandsnytt.

Även Sverigedemokraten Levi Klausen, som sedermera kom att lämna sina uppdrag inom partiet efter att han på sin Facebooksida uppmanat folk att spika upp grishuvuden på sina ytterdörrar för att hålla muslimer borta, hamnade i blåsväder när han hade intervjuats av Värmlandsnytt.

Just Värmlandsnytt och reportern Bengt Hedin uppmärksammades sedan igen efter att Hedin intervjuat den sverigedemokratiska kommunpolitikern Britt Engqvist. En intervju som absolut inte gick bra.

Faktum är att den gick så dåligt att Engqvist till slut avgick.

Det finns, såklart, även andra som det gått riktigt dåligt för i intervjusituationer. Som den amerikanske nazistledaren Craig Cobb, känd för att han ville skapa en "arisk" by.

Sen ställde han upp i "The Trisha Show" – och fick veta att han hade afrikanskt påbrå.

På tal om intervjuer på engelska har vi ju också det klassiska exemplet där Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ställde upp på en intervju för BBC:s "Hardtalk".

En intervju där han ställdes mot en programledare som inte riktigt lät honom svara som han kände för.

Så nu vet vi. Det är inte alldeles lätt med intervjuer. I alla fall inte för alla.