Vill få stopp på valfilmen.
1 av 4
Vill få stopp på valfilmen.
En livboj från Trygg-Hansa syns i klippet.
2 av 4
En livboj från Trygg-Hansa syns i klippet.
Släppte ny reklamfilm inför EU-valet.
3 av 4
Släppte ny reklamfilm inför EU-valet.
SD-kvinnor
4 av 4
SD-kvinnor

Därför vill Trygg-Hansa stoppa SD:s bröstfilm

Storföretaget har bett Sverigedemokraterna att klippa om den uppmärksammade valfilmen.


En plankning

Under gårdagen visade det sig att SD-kvinnors reklamfilm är en nästintill exakt kopia av en film som det högerextrema schweiziska partiet SVP släppte 2011.

Svaret

Här kan du läsa Feministiskt initiativs svar på SD-kvinnors debattartikel.

SD-kvinnors omtalade reklamfilm inför EU-valet kommer nu att göras om. Detta efter att Trygg-Hansa uppmärksammat partiet på att deras logga under någon sekund syns i filmen – något som man inte uppskattar.

– Det stämmer att vi har bett Sverigedemokraterna ta bort inledningen i sin valfilm där livbojen med Trygg-Hansas varumärke zoomas in, säger Trygg-Hansas presschef Hanna Axelsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Anledningen är att vi är ett kommersiellt företag och vi vill inte förknippas med något politiskt parti eller ideologi.

Har ifrågasatts av medarbetare

Axelsson säger att man hade agerat likadant oavsett vilket parti det än hade handlat om "eftersom att livbojen är en oerhört viktig del av vårt varumärke". Eftersom att den syns tydligt tycker man inte att det är lämpligt.

– Flera medarbetare hos oss har också hört av sig och ifrågasatt att livbojen syns så tydlig i filmen eftersom man inte vill att Trygg-Hansa förknippas med detta, säger hon till Nyheter24.

"Först nu de får uppmärksamhet"

Från SD-kvinnors sida är man förvånade över företagets uppmaning.

– Vi har innan deras påpekande inte reflekterat över att livbojen ses som en symbol för dem då vi sett den som ett vanligt inslag i den allmänna stadsbilden vid stränder. Helt ärligt tror vi att få andra reflekterat som dem och att det snarare är först nu de får uppmärksamhet, säger SD-kvinnors pressekreterare Paula Bieler till Nyheter24 och fortsätter:

– Men vi respekterar deras vilja att inte riskera sammanblandning och arbetar därför på en redigerad version av filmen.

Hos Nyheter24 kommer dock originalfilmen, som släpptes i samband med en debattartikel på Nyheter24 där SD-kvinnor gick till attack mot Feministiskt initiativ, att ligga kvar.

Se den här:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

1 timme sedan
Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.