Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Känd brottsling på KD:s vallista – partiet åker ur enligt Sifo

- 15/06/2014, 13:00 -
KD uppnår 3,5 procent av väljarstödet i dagens Sifo.

KD uppnår 3,5 procent av väljarstödet i dagens Sifo.

Adam Ihse

På Kristdemokraternas riksdagslista återfinns en känd ekobrottsling. Samtidigt noterar partiet 3,5 procent i dagens Sifo.

SVERIGE. Ekobrottslingen Mikael Ljungman, 50, kandiderar till riksdagen och står på plats 32 på Kristdemokraternas valsedel till riksdagen, skriver Aftonbladet. 

Flera fängelsestraff 

För två veckor sedan blev Mikael Ljungman villkorligt frigiven från ett sjuåringt fängelsestraff för svindleri och bokföringsbrott. Den domen förkunnades 2009. År 1994 dömdes Ljungman även till två och ett halvt års fängelse för bland annat bedrägeri och mordbrand, uppger Aftonbladet. 

"Glad att de tagit emot mig"

Enligt Ljungman själv, som är kristen sedan tidigare, gick han med i partiet 2012. Han är glad att Kristdemokraterna tagit emot honom.

– Jag är jätteglad att KD har tagit emot mig. De har lyft upp mig och gett mig en andra chans, säger han till Aftonbladet och förklarar hur han ser på sin tidigare brottslighet:

– Det är ett liv som jag har lämnat bakom mig. Jag har ägnat mycket tid åt att reflektera på varför man hamnar där man gör, inte minst under de långa perioder som jag har suttit isolerad. Men det är klart inget som man bara skakar av sig.

Caroline Szyber, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholm, säger till Aftonbladet att Ljungman varit öppen med sin bakgrund. 

Åker ur enligt Sifo

Kristdemokraterna får i dag 3,5 procent i Svd/Sifos valbarometer för juni månad. Den nedåtgående trenden för Alliansen håller i sig och Moderaterna noterar 21,2 procent. Även stödet för Socialdemokraterna sjunker och partiet uppnår 29,4 procent i mätningen.