KD uppnår 3,5 procent av väljarstödet i dagens Sifo.
KD uppnår 3,5 procent av väljarstödet i dagens Sifo. - Foto: Adam Ihse

Känd brottsling på KD:s vallista – partiet åker ur enligt Sifo

På Kristdemokraternas riksdagslista återfinns en känd ekobrottsling. Samtidigt noterar partiet 3,5 procent i dagens Sifo.


Sifos mätning

S: 29,4 procent

V: 6,4 procent

MP: 13,0 procent

M: 21,2 procent

C: 5,5 procent

FP: 6,8 procent

KD: 3,5 procent

SD: 9,0 procent

FI: 3,4 procent

Källa: Svd/Sifo 

SVERIGE. Ekobrottslingen Mikael Ljungman, 50, kandiderar till riksdagen och står på plats 32 på Kristdemokraternas valsedel till riksdagen, skriver Aftonbladet. 

Flera fängelsestraff 

För två veckor sedan blev Mikael Ljungman villkorligt frigiven från ett sjuåringt fängelsestraff för svindleri och bokföringsbrott. Den domen förkunnades 2009. År 1994 dömdes Ljungman även till två och ett halvt års fängelse för bland annat bedrägeri och mordbrand, uppger Aftonbladet. 

"Glad att de tagit emot mig"

Enligt Ljungman själv, som är kristen sedan tidigare, gick han med i partiet 2012. Han är glad att Kristdemokraterna tagit emot honom.

– Jag är jätteglad att KD har tagit emot mig. De har lyft upp mig och gett mig en andra chans, säger han till Aftonbladet och förklarar hur han ser på sin tidigare brottslighet:

– Det är ett liv som jag har lämnat bakom mig. Jag har ägnat mycket tid åt att reflektera på varför man hamnar där man gör, inte minst under de långa perioder som jag har suttit isolerad. Men det är klart inget som man bara skakar av sig.

Caroline Szyber, distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholm, säger till Aftonbladet att Ljungman varit öppen med sin bakgrund. 

Åker ur enligt Sifo

Kristdemokraterna får i dag 3,5 procent i Svd/Sifos valbarometer för juni månad. Den nedåtgående trenden för Alliansen håller i sig och Moderaterna noterar 21,2 procent. Även stödet för Socialdemokraterna sjunker och partiet uppnår 29,4 procent i mätningen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.