MP-politiker vill starta krig mot Israel

Jerker Nordlund, som är Miljöpartiets andranamn i Herrljunga, vill starta krig mot Israel. Han liknar även landet med en sinnessjukdom.


HERRLJUNGA. Det är på Facebook som miljöpartisten Jerker Nordlund riktar hård kritik mot Israel, skriver Borås Tidning. Nordlund skriver bland annat att det behövs ett globalt krig mot landet, som han liknar med en sinnessjukdom. 

"Hoppas nu att var och en förstår att Israel inte är en nation, Israel är en sinnessjukdom", skriver han bland annat.

För Borås Tidning förklarar han sitt agerande:

– Israel har tagit en position där man vill vara med i det internationella samfundet och kallas en demokrati. Samtidigt beter man sig så här. Vi måste på ett globalt plan sätta in samma medel som Israel använder mot Gaza. Genom handelskrig och bojkott kan vi visa att det här kostar. Det behövs att vi går in och markerar. Jag vill att statsbildningen upphör, eftersom den är byggd på delvis stulen mark på religiös grund. Jag är för en skyndsam och fredlig nedmontering av staten Israel.

"Ska väcka reaktioner"

Målet med de hårda uttalandena ska ha varit att väcka reaktioner.

– Det är meningen. Det dör folk varje dag på grund av en krigsmakt som vi stödjer. Jag tycker att man ska reagera, säger han till Borås Tidning. 

"Uttryckt sig hårt"

Miljöpartiets ordförande i Västra Götaland, Joakim Larsson, förstår sin partikamrats ilska men håller med om att han uttryckt sig kraftfullt.

– Sedan har han uttryckt sig hårt vilket inte är bra och vi ska prata med Jerker om det, säger han till Borås Tidning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?