Torsdag 23 Sep
Stockholm

MP-politiker vill starta krig mot Israel

Jerker Nordlund, Miljöpartiet.
Jerker Nordlund, Miljöpartiet. Foto: Youtube

Jerker Nordlund, som är Miljöpartiets andranamn i Herrljunga, vill starta krig mot Israel. Han liknar även landet med en sinnessjukdom.

Kommentera (22)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HERRLJUNGA. Det är på Facebook som miljöpartisten Jerker Nordlund riktar hård kritik mot Israel, skriver Borås Tidning. Nordlund skriver bland annat att det behövs ett globalt krig mot landet, som han liknar med en sinnessjukdom. 

"Hoppas nu att var och en förstår att Israel inte är en nation, Israel är en sinnessjukdom", skriver han bland annat.

För Borås Tidning förklarar han sitt agerande:

– Israel har tagit en position där man vill vara med i det internationella samfundet och kallas en demokrati. Samtidigt beter man sig så här. Vi måste på ett globalt plan sätta in samma medel som Israel använder mot Gaza. Genom handelskrig och bojkott kan vi visa att det här kostar. Det behövs att vi går in och markerar. Jag vill att statsbildningen upphör, eftersom den är byggd på delvis stulen mark på religiös grund. Jag är för en skyndsam och fredlig nedmontering av staten Israel.

"Ska väcka reaktioner"

Målet med de hårda uttalandena ska ha varit att väcka reaktioner.

– Det är meningen. Det dör folk varje dag på grund av en krigsmakt som vi stödjer. Jag tycker att man ska reagera, säger han till Borås Tidning. 

"Uttryckt sig hårt"

Miljöpartiets ordförande i Västra Götaland, Joakim Larsson, förstår sin partikamrats ilska men håller med om att han uttryckt sig kraftfullt.

– Sedan har han uttryckt sig hårt vilket inte är bra och vi ska prata med Jerker om det, säger han till Borås Tidning.

Kommentera (22)
Kopiera länk
Dela