13 totalt orimliga reaktioner på "artikeln" om bruna bönor

Nej, Miljöpartiet vill inte förbjuda orden "fläsk" och "bruna bönor". Men här är 13 personer som tror det – och är jättearga.


Under söndagen började en skärmdump spridas på Facebook på en påstådd Aftonbladet-artikel. I den kunde man läsa att Miljöpartiet vill förbjuda ordet "bruna" i "bruna bönor" för att det kan uppfattas som rasistiskt.

Artikeln var uppenbart fejk, något som bland annat påpekats av tidningen Metro. Rubriken hade fel teckensnitt, det var stor bokstav på fel ställe flera gånger och ett antal konstiga felstavningar. Förutom hur komplett galet själva innehållet var alltså. Men tydligen inte för galet för alla galningar på Facebook. Ursprungsinlägget har just nu delats nästan 3 500 gånger.

Här är 13 helt orimliga reaktioner:

1. Vita kränkta lägenheter?2. Så du trodde alltså att det var ett skämt från början – hur övertygades du egentligen om motsatsen?3. Hah! I see what you did there.4. Vänta, vad sa du?5. Jag tror vi föredrar att äta bruna bönor med fläsk, faktiskt.6. Snälla, säg att du flyttade härifrån innan någon hann säga att det var fejk.7. Lägg ner bössan nu Gösta, innan du gör något dumt.8. CAAAAAAAPS LOOOOOOCK!Och sen svarade hen så här när någon skickade en länk om att det var fejk:GAAAAAAAAAAAAH!!


9. Vilken tur att du la in den där röda, arga smileyn. Annars kanske vi inte hade förstått att du var jättearg.10. Det är nog inte så bra för huden att smörja in sig i klorin, nej.11. Ja, din kommentar är bara ett i raden av exempel på det.12. Psst..du måste komma in i riksdagen för att kunna lämna in en motion.13. Regeringskris härmed utlöst.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/