- Foto: tt bild/facebook

Schyffert i nytt inlägg om invandring: "Vi har råd att hjälpa. Punkt"

Nu följer Schyffert upp sitt succé-inlägg.


Igår fick ett Facebook-inlägg från Henrik Schyffert där han skrevom invandring stor uppmärksamhet. Nu följer han upp med ännu ettinlägg, och det här handlar om varför han tror att många ärrädda för invandring.

Svårt när det inte är konkret

Schyfferttror att det finns en anledning till att invandringsdebatten alltidhandlar om siffror.

”Visvenskar har svårt att prata om saker som inte är konkreta. Det ärdärför alla lägenheter säljs med kvadratmeterpris och inte med”det kändes som en skön lya”. Det är därför vi vill ha en"stor stark" och inte "en öl".”, skriverhan på sin Facebook-sida.

Hanmenar dock att det i själva verket handlar om att människor ärrädda för något som känns främmande.

”Jagtror att de som är emot invandring är i grunden bara rädda föratt det kommer hit folk och kulturer som de inte förstår sig på.Men man kan inte stänga av flyktingströmmen pga ”Det kännsläskigt!”.”

Hanavslutar sitt inlägg med att vädja till folks rationella sida ochmedmänsklighet.

”Jagtycker det är dags att visa att siffrorna är helt irrelevanta. Vihar råd att hjälpa folk. Punkt.”

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Schyffert?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.