SD-toppen bekräftar – Jimmie Åkesson ska gästa Skavlan

- 23/03/2015, 15:10
Åkesson kommer att gästa.
1 av 4

Åkesson kommer att gästa.

TT

Richard Jomshof.
2 av 4

Richard Jomshof.

Lars Pehrson

Jimmie Åkesson.
3 av 4

Jimmie Åkesson.

Lars Pehrson/TT Bild

Fredrik Skavlan.
4 av 4

Fredrik Skavlan.

CLAUDIO BRESCIANI / TT

"Han ska få berätta om hur det känts, hur han har mått, hur han mår nu och om framtiden".

Det kan knappast förvåna någon längre – men nu verkar det vara mer eller mindre bekräftat att Jimmie Åkesson faktiskt ska vara med hos Skavlan på fredag. Nu går nämligen Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof ut och säger att så är fallet.

– Jag är inte riktigt säker på exakt vad han kommer säga om jag ska vara ärlig, det återstår lite att se vilken sorts intervju det blir och hur den utformar sig. Men anledningen att han ska vara med i programmet är att han ska få berätta om hur det känts, hur han har mått, hur han mår nu och om framtiden, säger han till Expressen.

Bild: TT

Däremot vill han inte bekräfta att det faktiskt handlar om en comeback – däremot säger han att ett sådant besked skulle få positivt gensvar inom partiet.

– Det är klart att det bara är positivt, det är många som vill att han ska komma tillbaka så det kan jag tänka mig leder till stor glädje och förväntan., säger han till Expressen.

Bild: TT

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen sökt företrädare för Skavlan och presstalespersoner på SVT samt NRK för en kommentar.