William Hahne, vice ordförande för SDU.
1 av 3
William Hahne, vice ordförande för SDU. - Foto: Pressbild
SD-ledaren Jimmie Åkesson.
2 av 3
SD-ledaren Jimmie Åkesson. - Foto: TT
Mattias Karlsson, som är Åkessons ersättare just nu.
3 av 3
Mattias Karlsson, som är Åkessons ersättare just nu. - Foto: JESSICA GOW / TT

Hahne utesluts ur Sverigedemokraterna

SDU-toppen kommer att uteslutas ur partiet säger flera källor.


SDU-toppen William Hahne kommer att uteslutas ur Sverigedemokraterna, säger flera källor till Aftonbladet. En anledning ska vara att han anklagas för att ha använt partiets medlemsregister på ett "otillbörligt sätt".

Och han är inte den enda som kommer gå det mötet till mötes. Enligt honom förbereder partiet "massuteslutningar". SD-ledningen skickar just nu ut skrivelser till flera i Hahnes närhet, enligt honom själv.

– Där pekas bland annat på att man kritiserat partiledningen öppet och att det ligger till grund för att uteslutningsärenden öppnats. Det har varit ett ärende mot mig sedan två månader tillbaka. De påstår att jag använt ett medlemsregister på ett otillbörligt sätt.

Hahne menar att SD:s partiledning gör allt för att få bort honom från SDU. Och han menar att Mattias Karlsson med flera, försöker måla ut dem som extremister för att legitimera sina odemokratiska metoder. Enligt honom hittar de anledningar, utöver medlemsregistret, för att få honom utesluten.

Lång konflikt mellan ledningen och SDU

Sedan länge ligger SDUi konflikt med Sverigedemokraterna. Det beror bland annat på att de har olik syn på vilket håll partiet ska gå åt – SDU vill att de blir mer nationalistiska medan partiledningen inte är med på samma noter. Hahne påstår att han har försökt att räcka ut en hand.

– Jag har försökt föra intern dialog, men de har spottat i min utsträckta hand.

Hanhe beskyller partiledningen för Gestapo- och Statis-metoder.

Pressekreteraren Henrik Vinge kan inte kommentera Hahnes anklagelser säger han. Och menar även att det inte är hemligt att det funnits meningsskiljaktigheter mellan SDU:s ledning och partiledningen, skriver Aftonbladet.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
SDU
/
/
Borde Hahne uteslutas?
Tack för din röst!