1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Anna Kinberg Batra – Sveriges sjunde sexigaste politiker

Nyheter24 fortsätter nedräkningen på sommarens viktigaste lista.


Precis som varje år listan Nyheter24 Sveriges sexigaste politiker. Nummer sju på listan är Moderaternas ledare.

Det senaste året har minst sagt varit en ordentlig åktur för Anna Kinberg Batra. Och att ta över Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt i den knivigaste parlamentariska situationen i Sverige på flera decennier känns ju som en omöjlig uppgift.

Men Anna Kinberg Batra axlade rollen, rätade på ryggen och tog sig an partiledarposten. Sedan dess har hon fått tampas både med Regeringen och med tjuriga moderater som ropar efter nyval. Men gång på gång står hon där. Arg. Lugn. Benhård. Hon är Stefan Löfvens värsta mardröm. Därför är Anna Kinberg Batra Sveriges sjunde sexigaste politiker.Bild:TT

Om Sveriges sexigaste politiker:

För sjätte året i rad utser Nyheter24 Sveriges tio sexigaste politiker. Det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är lång, kort, tjock eller smal. I stället utser vi politiker med en extra dos personlighet, någon som bjuder på något annat än en stel politikerprofil, någon som gör något åt problemen i samhället, som visar att politik faktiskt kan innebära handling och inte bara ord.

Följande personer har chansen att koras till Sveriges sexigaste politiker:

– Minister

– Riksdagsledamot

– Partisekreterare

– Ordförande eller vice ordförande för ungdomsförbund

– Profilerad politiker

Juryn består av Nyheter24:s redaktion.

SVERIGES SEXIGASTE POLITIKER 2015:

1. Rossana Dinamarca

2. Emil Källström

3. Johanna Jönsson

4. Margot Wallström

5. Lorentz Tovatt

6. Gudrun Schyman

7. Anna Kinberg Batra

8. Annie Lööf

9. Rasmus Törnblom

10. Leif Pagrotsky

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.