Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra, född 14 april 1970, var partiledare för Moderaterna. Hon tillträdde posten som partiledare 2015, men tog i praktiken över Moderaterna när Fredrik Reinfeldt avgick efter valet 2014. Anna Kinberg Batra var Moderaternas första kvinnliga partiledare. Den 25 augusti 2017 meddelade Kinberg Batra att hon väljer att avgå som partiledare. Flera moderata distrikt hade dagarna innan krävt hennes avgång. 


Anna Kinberg Batra är gift med komikern David Batra, och tillsammans har de dottern Elvira. 2017 gör David Batra en show med namnet Elefanten i rummet, som handlar om parets relation.


Innan Anna Kinberg Batra blev partiledare var hon gruppledare för Moderaterna i riksdagen. Anna Kinberg Batra är född på Södersjukhuset och växte upp i Skärholmen i Stockholm. Hon är utbildad på Handelshögskolan i Stockholm.


Som barn bodde hon även i Nederländerna.


I januari 2017 öppnade Anna Kinberg Batra för att Moderaterna skulle samarbeta med Sverigedemokaterna, SD, något som hon blev mycket kritiserad för.


Anna Kinberg Batra blev känd 1998 när hon sa att "stockholmare är smartare än lantisar" i en tv-intervju.

6 Jun, 11:44
Anna Kinberg Batra lovade att utreda arbetsmiljön på länsstyrelsen i Stockholm, men hittills har inget hänt. Nu vänder sig huvudskyddsombudet till Arbetsmiljöverket, rapporterar Aftonbladet.
31 Maj, 11:36
De båda internutredningarna mot Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra är nu klara. I de interna granskningarna slår myndigheten fast att det finns brister i regelefterlevnad och rekryteringsprocesserna.
8 Maj, 12:32
Justitieombudsmannen (JO) har begärt in ett yttrande från länsstyrelsen i Stockholm och från landshövding Anna Kinberg Batra (M) gällande tre rekryteringar som Kinberg Batra gjort.
4 Maj, 11:57
Anna Kinberg Batra är landshövding i Stockholm. Men vad har hon för lön? Nyheter24 har kikat närmare på hennes bolagsengagemang och pengar.
26 Apr, 21:36
Landshövding Anna Kinberg Batra (M) beslutade själv om lönen på 88 000 kronor i månaden till sin vän. Det framkommer i interna mejl som ingår i Justitieombudsmannens (JO) utredning, rapporterar Aftonbladet.
25 Apr, 12:58
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterar avgångskraven på landshövding Anna Kinberg Batra. Det är fullt rimligt givet den debatt som har varit, säger han.
23 Apr, 10:28
S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.
19 Apr, 13:34
Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.
19 Apr, 10:46
Regeringen har förtroende för landshövding Anna Kinberg Batra tills motsatsen uttrycks. Det uppger statsminister Ulf Kristersson (M).
19 Apr, 10:46
Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.
18 Apr, 18:40
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.
18 Apr, 13:48
Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.
17 Apr, 17:50
Efter anställningshaveriet kring landshövding Anna Kinberg Batra (M) granskas hennes kontor. Länsstyrelsen har delvis betalat för middagar där hon stått som värd – utgifter som först efter mediegranskning fakturerats rätt, rapporterar Dagens Nyheter.
16 Apr, 09:28
Det begicks inte tjänstefel när en vän till Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) fick ett jobb som endast utlysts på en lapp i receptionen, konstaterar åklagare. Det var en annons, säger Kinberg Batra till TV4. Nu ska Justitieombudsmannen (JO) utreda saken.
14 Apr, 13:42
Anna Kinberg Batra är landshövding. Tillsammans med David Batra bor hon i det Tessinska palatset på 322 kvadratmeter. Läs mer på Nyheter24!
13 Apr, 11:22
Nya uppgifter framkommer kring hur landshövding Anna Kinberg Batra plockat in två vänner till toppjobb på Stockholms länsstyrelse. I ett mejl pekar hon ut en specifik person hon kände sedan länge som sedan fick jobbet.
11 Apr, 17:16
Länsstyrelsen ska granska om myndigheten har brustit i anställningsärendena vid rekryteringen av två vänner till Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra. Det meddelar civilminister Erik Slottner (KD) på torsdagen.
10 Apr, 17:36
Landshövding Anna Kinberg Batras omdiskuterade rekryteringar av sina vänner blir nu ett fall för åklagare på riksenheten mot korruption.
9 Apr, 14:44
Landshövding Anna Kinberg Batra är ångerfull över hur hon skött rekryteringen av två medarbetare som också varit hennes vänner. Det här blev inte bra, säger hon till TV4.
5 Apr, 07:46
Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra tog in sin vän till ett toppjobb på länsstyrelsen i Stockholm. Jobbet har en månadslön på 90 000 kronor och utannonserades aldrig, rapporterar Aftonbladet. Ingen annan sökte jobbet.
1 2 3 4 ... 8